Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Házi BBQ mártás recept? Ami...

Házi BBQ mártás recept? Ami hús pácolására jó? Bevált receptet szeretnék.

Figyelt kérdés
2011. nov. 18. 15:17
 1/5 anonim ***** válasza:
1üveg kóla és ble ketchup:)Nagyon jó!!:)
2011. nov. 18. 15:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

lehet sörrel is, amihez mézet keversz

vagy mustár+méz

esetleg ketchup + fűszerek + vörös bor

2011. nov. 18. 15:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

én vastag tarjaszeleteket a következő pácba szoktam érlelni egy éjszakán át.

egy tálba teszek mustár-kecsap-2 ek méz-bors,majoranna,-préseltfokhagyma-2 ek. olaj.

ezt jól kikeverem és a húsokat bekenem vele. felvágok két közepes hagymát, amit félkarikára szelek.

a bekent húsokat lerakom egy mély tál aljára megszórom egy rész hagymával, majd meghint egy sor hús, hagyma .. és így tovább.jól lezárom, mert nagyon illatozik a hűtőben.

másnap átrakom zsírozott tepsibe úgy, ahogy van hagymával, esetleg levével együtt.

szorosan lefóliázom, majd kb 45 pec múlva megnézem, átforgatom. ha kell még visszateszem egy kicsit, majd fólia nélkül rápirítok.a hagyma eltűnik, a szaft részévé válik.omlós, puha zamatos husi lesz a végeredmény.

a sózásról megoszlanak a vélemények. ha szabdtűz fölött sütik grillen valóban nem jó sózni mert keményedhet.

így tepsiben én a sózott húsokat pácolom illetve sütöm meg.

nagyon finom petrezselymeskrumplival, kruplipürével.

2011. nov. 18. 16:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
BBQ csirkeszárny pácolására szoktam használni: olajon megpirított, finomra reszelt 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd reszelt fokhagyma, 2 dl ketchup, 1 ek mustár, 1-2 ek cukor, só, bors, esetleg chilipor, ha szereted, és 1 ek ecet, ezt kb 5 percig főzöm és kész. bevált nekem.
2011. nov. 18. 16:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 atilis ***** válasza:
Ezek mind nagyon jó receptek. Én méz helyett, ha van itthon, mert elég drága, áfonyalekvárt is szoktam használni. De a legegyszerűbb receptem, ami eddig a családban is nagyon bevált. Erős Pista krém + cukor vagy (méz) + só, bors (vegeta, ha van otthon) Ez nagyon jó pácolni is, de a sülő húst is vastagon be szoktam kenni vele, és nagyon finoman rákaramellizálódik, de például pizza alapnak is nagyon finom ez a szósz.
2011. nov. 18. 19:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!