Házi BBQ mártás recept? Ami hús pácolására jó? Bevált receptet szeretnék.
lehet sörrel is, amihez mézet keversz
vagy mustár+méz
esetleg ketchup + fűszerek + vörös bor
én vastag tarjaszeleteket a következő pácba szoktam érlelni egy éjszakán át.
egy tálba teszek mustár-kecsap-2 ek méz-bors,majoranna,-préseltfokhagyma-2 ek. olaj.
ezt jól kikeverem és a húsokat bekenem vele. felvágok két közepes hagymát, amit félkarikára szelek.
a bekent húsokat lerakom egy mély tál aljára megszórom egy rész hagymával, majd meghint egy sor hús, hagyma .. és így tovább.jól lezárom, mert nagyon illatozik a hűtőben.
másnap átrakom zsírozott tepsibe úgy, ahogy van hagymával, esetleg levével együtt.
szorosan lefóliázom, majd kb 45 pec múlva megnézem, átforgatom. ha kell még visszateszem egy kicsit, majd fólia nélkül rápirítok.a hagyma eltűnik, a szaft részévé válik.omlós, puha zamatos husi lesz a végeredmény.
a sózásról megoszlanak a vélemények. ha szabdtűz fölött sütik grillen valóban nem jó sózni mert keményedhet.
így tepsiben én a sózott húsokat pácolom illetve sütöm meg.
nagyon finom petrezselymeskrumplival, kruplipürével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!