Marha oldalasból csinlhatok levest? Milyen ízű lesz?
A marhahúsból a leves nagyon finom, de azt színhúsból készítik.
A marha oldalassal az a gond, hogy a csontjában levő faggyús rész (hája a disznónak van, a marhának pedig faggyúja) is belefő a levesbe, és ettől faggyúízű lesz a leves. Hacsak ki nem csontozod, de olyan finom akkor sem lesz a levesed, mintha színhúsból készíted.
Én az oldalast inkább valahogy feldarabolnám, és valami mást készítenék belőle. (pörkölt, vagy rostélyos, vagy valami olyan, ami erősebben fűszerezett saját találmány)
19,51 vagyok!
Más dolog az "ökör-uszály leves", ami a marha farkából van. Mivel a farokrész állandó mozgásban van, ezért oda faggyút (hájat) nem raktároz a szervezet. Az abból készült leves a legfinomabb.
A húsleves készítésének szabályait betartva tökéletes levest készíthetsz.
Csak a rend kedvéért jegyzem meg, hogy a marhának valóban faggyúja van, a sertésnek pedig ennek megfelelő része a szalonna.
"Hájat" mindkettő "visel", ez nem más, mint a hasűri zsír.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!