Hogy kell behabarni egy levest?
Kezdő vagyok háziasszonyként, de szeretném ma meglepni a páromat egy tárkonyos ragulevessel. Viszont a recept végén szerepel, hogy ha elkészült, tálalás előtt be kell habarni. Ezt hogy csináljam?
Itt a recept:
A csirkemell-filét, a répát és a zöldségeket felkockázzuk.
Az olajon megpirítjuk a húst és a zöldségeket, majd vízzel felengedjük, sózzuk, fűszerezzük.
Hozzáadjuk a szeletelt gombát és a borsót.
Készre főzzük, tálalás előtt a liszttel, tejföllel behabarjuk, petrezselyemmel, tárkonnyal megszórjuk, citromlével utóízesíthetjük.
lisztet és tejfölt egy tálkában simára keversz, kiveszel egy kicsit a levesből, azzal is összekevered, majd a levesbe öntöd.
egy közepes fazék leveshez kb két ek. liszt, és kb egy kispohár tejföl.
a hőkiegyenlítés fontos (amikor kiveszel hozzá a meleg levesből) mert összecsomósodhat.
kis kézi habverővel simára tudod keverni a habarást.
Kedves Kérdező, örülök, hogy segíthettem.
:)
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!