Szárított gomba milyen étel készítéséhez jó?
Figyelt kérdés
2011. nov. 23. 06:39
1/3 anonim válasza:
Majdnem minden gombás étel elkészithetö belöle, csak elöre be kell áztatni legalább 6-8 órára - a levét is célszerü felhasználni az ételkészitéshez. A boltban kapható száritott gombánál arra figyelni kell, hogy a levét finom szürön át kell az ételhez adni, mert lehetnek benn homokszemcsék.
Amire nem jó, ahol a gombát meg kell piritani, mert akkor inkább leég és soha nem lesz puha. Viszont ahol párolni kell, oda sok esetben jobb, mint a friss, mert a száritás miatt intenzivebb az aromája.
Áztatás nélkül is lehet használni, ha elöször porrá apritod, és füszerként használod.
2/3 anonim válasza:
Amiben egyébként is gombát tennél, csak előtte áztasd be vízbe. Egy-egy darabot tehetsz húslevesbe is, meg ha apróra összetöröd/darálod krémlevesnek vagy szimplán fűszerként is használhatod.
3/3 anonim válasza:
Nem kell belőle étel. Most hallottam, hogy csak össze kell rágni és már hat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!