Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szárított gomba milyen étel...

Szárított gomba milyen étel készítéséhez jó?

Figyelt kérdés
2011. nov. 23. 06:39
 1/3 anonim ***** válasza:

Majdnem minden gombás étel elkészithetö belöle, csak elöre be kell áztatni legalább 6-8 órára - a levét is célszerü felhasználni az ételkészitéshez. A boltban kapható száritott gombánál arra figyelni kell, hogy a levét finom szürön át kell az ételhez adni, mert lehetnek benn homokszemcsék.

Amire nem jó, ahol a gombát meg kell piritani, mert akkor inkább leég és soha nem lesz puha. Viszont ahol párolni kell, oda sok esetben jobb, mint a friss, mert a száritás miatt intenzivebb az aromája.

Áztatás nélkül is lehet használni, ha elöször porrá apritod, és füszerként használod.

2011. nov. 23. 07:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
Amiben egyébként is gombát tennél, csak előtte áztasd be vízbe. Egy-egy darabot tehetsz húslevesbe is, meg ha apróra összetöröd/darálod krémlevesnek vagy szimplán fűszerként is használhatod.
2011. nov. 23. 07:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim válasza:
100%
Nem kell belőle étel. Most hallottam, hogy csak össze kell rágni és már hat is.
2014. febr. 8. 14:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!