Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Fánkot szeretnék sütni,...

Fánkot szeretnék sütni, recepteket várok! Hogyan készítsem? Egyszerű, vagy könnyen el lehet rontani?

Figyelt kérdés
2009. máj. 11. 22:08
 1/2 anonim válasza:
2009. máj. 12. 08:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

Nem nehéz ám! :)

Lisztet-vizet, margarint/olajat-tojást, pici sót, meg a cukros langyos tejecskében felfuttatott élesztőt a markoddal nyomkodj a nokedlitésztánál kicsit sűrűbb állagúra. Akkor túl kemény, ha hasonlítani kezd a gyurmához és nehezen tudod a markoddal trancsírozni.:)

Ezt úgy 10 percig gyúrjad, dagaszd, addig, amíg nem tapad már a kezedre, viszont érzed, hogy mintha buborékosodna, "gázosodna" kicsit a tészta.

Ez után keleszd egy fél órát letakarva, pici liszttel megszórva, majd formálj belőle kis golyókat, és megint fél óra pihi. Ez után a közepüket benyomod és mehetnek a nagyon forró(!) olajba, annyiba, hogy ellepje őket.

Ha minden oké, magától a fejére fordul a fánk sülés közben, de az sem baj, ha nem.:)

Ha megkel a tésztád és nem gyurmakemény, akkor nem lejhet elrontani.

2009. máj. 12. 09:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!