Fánkot szeretnék sütni, recepteket várok! Hogyan készítsem? Egyszerű, vagy könnyen el lehet rontani?
Nem nehéz ám! :)
Lisztet-vizet, margarint/olajat-tojást, pici sót, meg a cukros langyos tejecskében felfuttatott élesztőt a markoddal nyomkodj a nokedlitésztánál kicsit sűrűbb állagúra. Akkor túl kemény, ha hasonlítani kezd a gyurmához és nehezen tudod a markoddal trancsírozni.:)
Ezt úgy 10 percig gyúrjad, dagaszd, addig, amíg nem tapad már a kezedre, viszont érzed, hogy mintha buborékosodna, "gázosodna" kicsit a tészta.
Ez után keleszd egy fél órát letakarva, pici liszttel megszórva, majd formálj belőle kis golyókat, és megint fél óra pihi. Ez után a közepüket benyomod és mehetnek a nagyon forró(!) olajba, annyiba, hogy ellepje őket.
Ha minden oké, magától a fejére fordul a fánk sülés közben, de az sem baj, ha nem.:)
Ha megkel a tésztád és nem gyurmakemény, akkor nem lejhet elrontani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!