Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hentestokányhoz galuska? Hogyan?

Hentestokányhoz galuska? Hogyan?

Figyelt kérdés

Csirkemellből akarok "hentestokányt"csinálni.Úgy gondoltam,bőven csinálok neki szaftot és galuskával tálalom.

De hogy csináljam meg a galuskát?Gondolom nem tojás+víz+liszt+só mert az úgy ragadós lesz nem???Hogyan udom elkészíteni hogy ne ragadjanak össze hidegen se?


2011. nov. 22. 16:20
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Kifőzöd és keversz hozzá egy kis étolajat akkor nemm tapad úgy össze.
2011. nov. 22. 16:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Jó kemény galuskát csinálj, csak kevés vizet tegyél bele és ha kifőtt tedd egy kanál olajra, míg hűl néha kavargasd meg, akkor nem ragad majd össze, én a tésztát is így szoktam.
2011. nov. 22. 16:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
De, a galuska tojás-viz-liszt-só, kb fél kg liszthez 2-3 tojás, pici só meg annyi viz, hogy nehezen lehessen kevergetni, ne legyen folyós. Utána forrásban lévö vizbe beleszaggatod (nokedliszaggatóval), amikor feljönnek, akkor szürövel kiszeded, hideg vizzel leöblited. Igy nem lesz ragadós, ha tovább akarod tartodatni, akkor pici olajat tegyél rá.
2011. nov. 22. 16:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Réteslisztből csináld, ha nincs otthon akkor tegyél bele 1 kanál grízt. Nagyon finom és nem tapad össze!
2011. nov. 22. 16:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
88%

A tésztaféléket mindig frissen kell kifőzni, és melegen tálalni, akkor nem ragad össze!


A szósz várhat a tésztára, a tészta nem várhat a feltétre.

2011. nov. 22. 17:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
pedig a nokedli tojás-víz-liszt-só :) csak jó keményre kell összeállítani a nokedlitésztát, és kiszaggatva meg kell főzni. ha feljött a víz tetejére szűrőkanállal hidegvízbe szedni, átöblíteni, majd egy lábasban melegített kevés zsírra /olajra szedni.melegen kell tartani, és még melegebben tálalni jelen esetben forró tokánnyal.
2011. nov. 22. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
50%
Csirkemellből nem lehet jó tokányt csinálni,mert túlságosan száraz hús. Ha elég tojás van a nokedliban,kifőzés után leöblíted,esetleg egy kanál zsírt teszel rá,nem ragad össze.
2011. nov. 22. 18:35
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!