Focilabda tortát csinálnék piskóta nélkül. Miből állítsam össze?
a kókuszgolyó masszájához hasonló, csak sokkal finomabb, én ebből csinálnám az alapot (elég sötét lesz), fehér marcipánt pedig kinyújtanék, és abból vágnám ki a focilabda mintáját
Sport szelet:
50 dkg darált keksz
4 ek. kakaópor
25 dkg margarin
20 dkg cukor
2-2,5 dl tej
rum v aroma
1. kakaó+keksz összekeverni
2. tej+ margarin+cukor összemelegíteni, amíg a margarin és cukor elolvad
1. + 2. összekeverni + rum v aroma ízlés szerint
alufóliával bélelt tepsibe vagy tálcára kell nyomkodni a masszát, majd a hűtőbe rakni
Lánykám már többet is készített.
Nem farigcsálta, hanem alkalmas félgömbölyű lábasban sütötte a piskótát, majd töltötte mint a tortát, végül formix bevonat került rá, amit ételfestékkel színezett focira. Ha nem törlik itt megnézheted:dobostorta.mindenkilapja.hu.
Ha kevés az időm, az ilyen formatortákat én is a kókuszgolyó receptje alapján készítem, csak a kókuszt kihagyom. Jókat lehet vele gyurmázni, és gyorsan megvan.
Üdv!
a sportszelet tökéletes lesz hozzá. sablonnal pedig, akár olvasztott fehércsokival is megcsinálhatnád a "pöttyöket".
sok sikert, majd írj róla:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!