Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell majonezt csinalni?...

Hogyan kell majonezt csinalni? Ti hogyan szoktatok?

Figyelt kérdés
2011. nov. 19. 11:24
 1/4 anonim ***** válasza:
1 db tojássárgájához keverek 1 evőkanál mustárt és utána adok hozzá kb 0,5-1 dl olajat. így nem csapódik ki, nem kell cseppenként adni, hanem lehet bátrabban. ha tartármártást szeretnék, akkor ezután a következő dolgokkal összekeverem: tejföl, cukor, bors, citromlé, esetleg egy kis fehérbor.
2011. nov. 19. 14:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Az én majonézem:

Magas edénybe 2 db egész!tojás, 2 dl étolaj, 2 teás kanál cukor, 4 mokkáskanál só, csipet fehérbors, 1 gerezd fokhagyma, fél deci fehérbor. Bele a botmixer, és kész.

Ha nem lenne elég sűrű, akkor tégy hozzá olajat még.

(Én nem csöpögtetem az olajat,nem választom szét a tojást,mindig a fent leírtak szerint csinálom, és tökéletes. És ugyanúgy eláll, mint a klasszikus macerás .

2011. nov. 19. 17:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
Bocsi, a 2 evőkanál mustárt kihagytam.(az egész tojásosból)
2011. nov. 19. 17:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Én főtt majonézt szoktam csinálni.Kevésbé romlandó mintha nyers tojással készülne,és kalóriaszegényebb is.


2 tojássárgáját elkeverek 5 dkg margarinnal,fél evőkanál mustárral,1 evőkanál citromlével,1 kávéskanál porcukor,csipet sóval.Vízgőz fölött állandó keverés mellett sűrűre főzőm.Ha kihűlt elkeverem 3 dl tejföllel,és kész a tartármártás.

2011. nov. 20. 19:33
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!