Hogyan kell majonezt csinalni? Ti hogyan szoktatok?
Figyelt kérdés
2011. nov. 19. 11:24
1/4 anonim válasza:
1 db tojássárgájához keverek 1 evőkanál mustárt és utána adok hozzá kb 0,5-1 dl olajat. így nem csapódik ki, nem kell cseppenként adni, hanem lehet bátrabban. ha tartármártást szeretnék, akkor ezután a következő dolgokkal összekeverem: tejföl, cukor, bors, citromlé, esetleg egy kis fehérbor.
2/4 anonim válasza:
Az én majonézem:
Magas edénybe 2 db egész!tojás, 2 dl étolaj, 2 teás kanál cukor, 4 mokkáskanál só, csipet fehérbors, 1 gerezd fokhagyma, fél deci fehérbor. Bele a botmixer, és kész.
Ha nem lenne elég sűrű, akkor tégy hozzá olajat még.
(Én nem csöpögtetem az olajat,nem választom szét a tojást,mindig a fent leírtak szerint csinálom, és tökéletes. És ugyanúgy eláll, mint a klasszikus macerás .
3/4 anonim válasza:
Bocsi, a 2 evőkanál mustárt kihagytam.(az egész tojásosból)
4/4 anonim válasza:
Én főtt majonézt szoktam csinálni.Kevésbé romlandó mintha nyers tojással készülne,és kalóriaszegényebb is.
2 tojássárgáját elkeverek 5 dkg margarinnal,fél evőkanál mustárral,1 evőkanál citromlével,1 kávéskanál porcukor,csipet sóval.Vízgőz fölött állandó keverés mellett sűrűre főzőm.Ha kihűlt elkeverem 3 dl tejföllel,és kész a tartármártás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!