Miért nem sikerül a gépi kenyérsütés?
Másfél éve vettem egy Moulinex és egy Keenwood kenyérsütőgépet újonnan. Mind a kettővel tökéletes kenyereket sütöttem egy évig. A nyár óta viszont egyáltalán nem sikerül.
Nem kel meg a kenyér. Kicsi marad: 9cm magasságú 18cm helyett. Csak egyfajta kenyeret sütöttem mindig, az alapreceptet, friss élesztővel.
A hozzávalókat grammra kimérem mindig digi mérleggel. Vettem sütőhőmérőt, megvan a 180-190 c fok. B80 lisztet használok, egyszerre veszek 10 kg-ot, sokáig elég.
Amióta vettem az utolsó adag lisztet, kb azóta nem sikerül a sütés. Élesztőt mindig frisset használok. Tésztakészítésnél (B55) jól kelt...
Elképzelhető-e, hogy a liszt a ludas? Ha igen, hogyan tudom megállapítani, vásárlásnál kiszűrni a rossz minőséget?
Hogyan tudnám megállapítani a hibát? A kedvem elment a kenyérsütéstől pedig egy évig zsinórban sikerült...
Limara blogjàban vannak nagyon jó tippek
Èn bl55 liszttel sütök, és csudajó így is..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!