Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nem sikerül a gépi...

Miért nem sikerül a gépi kenyérsütés?

Figyelt kérdés

Másfél éve vettem egy Moulinex és egy Keenwood kenyérsütőgépet újonnan. Mind a kettővel tökéletes kenyereket sütöttem egy évig. A nyár óta viszont egyáltalán nem sikerül.

Nem kel meg a kenyér. Kicsi marad: 9cm magasságú 18cm helyett. Csak egyfajta kenyeret sütöttem mindig, az alapreceptet, friss élesztővel.

A hozzávalókat grammra kimérem mindig digi mérleggel. Vettem sütőhőmérőt, megvan a 180-190 c fok. B80 lisztet használok, egyszerre veszek 10 kg-ot, sokáig elég.

Amióta vettem az utolsó adag lisztet, kb azóta nem sikerül a sütés. Élesztőt mindig frisset használok. Tésztakészítésnél (B55) jól kelt...

Elképzelhető-e, hogy a liszt a ludas? Ha igen, hogyan tudom megállapítani, vásárlásnál kiszűrni a rossz minőséget?

Hogyan tudnám megállapítani a hibát? A kedvem elment a kenyérsütéstől pedig egy évig zsinórban sikerült...

2011. nov. 18. 17:28
1 2
 11/13 anonim válasza:
Szia! Nekem is ez a problémám, pont ezt akartam megkérdezni, hogy nekem is moulinex sütőm van és az alapkenyeren kívűl,ami az is elég sűrű, nem sikerül mást megcsinálni, pedig a saját könyvében amit ír, azt is próbáltam, pontosan kimértem, mégis kukában landolt! Bl 80as lisztet használok, lehet, hogy ez a hiba, nem tudom...az a baj, hogy kezd nekem is elmenni a kedvem. Ma pl kalácsot akartam készíteni, 2-t dobtam egymás után ki a kukába! Honnan szerezhetek valami biztos receptet?? Segítenétek ebben?
2012. jan. 19. 19:24
 12/13 szilard77 válasza:
Nekem is ez volt a problémám, de rájöttem az idő-járásváltozás az oka. Nyáron meleg van könnyen kell a tészta. Ne legyen hűvös a konyha és ne legyen húzat!
2022. ápr. 26. 13:58
 13/13 anonim ***** válasza:

Limara blogjàban vannak nagyon jó tippek

Èn bl55 liszttel sütök, és csudajó így is..

2022. aug. 12. 13:27
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!