Diós hókiflit csinálnék! Dejóm van itthon, kell valamivel kevernem vagy csak kiskanállal csináljak kupacokat?
Figyelt kérdés
2011. nov. 16. 22:30
1/7 anonim válasza:
Pici forró vízzel, hogy egy kicsit massza szerű legyen;
vagy simán ráöntöd és mikróban összeforralod őket.
2/7 anonim válasza:
Cukorral és kicsi vizzel főzd össze.
5/7 anonim válasza:
van egy olyam vaniliáskifli receptem, amben a diót (dejót)a liszttel kell elkeverni. nagyon finom, ha kéred leírom.
6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Kedves utolsó, szívesen fogadom a receptedet! :D
2011. nov. 17. 12:04
7/7 anonim válasza:
Már írom is.
diós-vaniliás kifli.
-25 deka liszt, egy késhegynyi sütőpor, 1 van.cukor. 12,5 deka porcukor,2 tojás sárgája, 20 deka puha vaj vagy margarin, 12,5 deka darált dió/dejó
a hozzávalókat összegyúrjuk, ceruzavastagságú rudakat sodrunk, amiket kis kiflikké hajlítunk.
sütőpapíros tepsibe tesszük egy kicsit távol egymástól , mert megnőnek.egy tepsibe nem fér bele.
amikor szép rózsaszín és megemelkedett, kivesszük és még melegen vaniliás porcukorral megszórjuk.
ha kihűlt teljesen újra porcukrozzuk.
nagyon finom, szívből ajánlom.
hamar megsül, figyelni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!