Jo recepteket szeretnek, mert mar meguntam, hogy majdnem mindig ugyanazok vannak. Irnatok nekem recepteket?
akármilyen husiból elkészítheted :
Hozzávalók:
30 dkg hús, 1 szál közepes répa, 2 kis szál fehérrépa, 50 dkg burgonya, 2 közepes fej hagyma só, piros paprika, kömény, zsiradék.
Elkészítés:
A hagymát felkockázzuk jó apróra és feltesszük dinsztelődni, mikor már majd nem megpirul, hozzáadjuk a pirospaprikát és a húst, sózzuk. Fehéredésig kavargatva dinszteljük, csak pirospaprika meg ne égjen. Aláöntünk egy kis vizet és félkészre főzzük. (pörköltalap) Ekkor hozzáadjuk a zöldségeket, az őrölt köményt egy kávéskanálnyit és tovább főzzük egy kis víz hozzáöntésével. Mikor már majd nem puha a hús és a zöldség hozzáadjuk a burgonyát, párpercig együtt főzzük és felengedjük vízzel. Utána sózunk és összefőzzük puhára. Csipetkével is gazdagíthatjuk, tulajdonképpen egy tál ételként is kenyérrel fogyasztva tökéletes. ( A Hamis gulyásleves pont így készül csak hús nem kerül bele, helyette csipetke van benne.)
Itt a spárga szezon.
Spárga egy szuper ´finom köret lehet bármely sült mellé.
Spárga lényege hogy friss legyen és jól meglegyen tisztítva, vagy is mint a répát krumplipucolóval le kell hántani a felsö részét, mert ez fás. A feje a legfinomabb. Ha ez készen van akkor sós vízben kell kifözni és holland szószt csinálni mellé, és bármely sülthús mellé isteni, egy kis krumplival.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!