Miért egészségesebb az állati eredetű zsír, mint az étolaj?
Nemrégiben hallottam egy dietetikus szájából a kórházi váróban, hogy ő csak rántott ételekhez használ étolajat, és az állati eredetű zsiradékot preferálja, viszont ez utóbbiból sem használ sokat. Az étolaj valamit tesz a belekkel (hogy mit, azt sajnos nem értettem).
Nagyanyám is azt mondta, hogy régen libazsírral gyúrták a süteménytészták javát, és ezzel nemcsak, hogy jobb íze lett a tésztának, hanem sokáig puha maradt, a margarin egy vacak műanyag (de azért használja).
Totál nem tudok ezen eligazodni! Eddig azt beszélték mindenhol, hogy ahol csak lehet, az állati zsírokat cseréljük le növényire.
Ahogy az orvostudomány fejlődik, óhatatlanul folynak kísérletek, tanulmányok más területeken is. Ez igaz az élelmiszerekre ugyanúgy, mint a gyógyszerekre. De sajnos befolyásolják a piaci érdekeltségek is az éppen aktuális egészségesnek kikiáltott élelmiszereket. Én kókuszolajat használok.
De értem a problémádat és sajnos egy átlagember aki nem járatos ezekben a dolgokban, nagyon megtéveszthető.
Ami vicc, hogy most jobban élünk jobb az ellátás, és mégsem csökken a beteg emberek száma...Az állatokat is táppal etetik...antibiotikumokkal kezelik te meg eszed a húsát, iszod a tejét és vele együtt ezt a sokmindent is:)))
Az egészség mindenkinek a saját kezében van, sajnos azt kell hogy mondjam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!