Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért hiszitek, hogy ha magad...

Miért hiszitek, hogy ha magad sütsz kenyeret kenyérsütőben, hogy olcsóbban jössz ki?

Figyelt kérdés

A dagasztással a gép úgy eszi az áramot.....

1 kg liszt 130 Ft (akcióban) 1élesztő 40 ft, + az áram belekerül legalább 350 ft--ba

Akkor meg miről beszélünk???

2011. nov. 6. 15:35
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
ja, úgy számoltam, hogy fél kg liszt kell egyszerre (70Ft), negyed élesztó (10), kevés cukor, só, olaj (15), áram (csak amennyit dolgozik a gép azt adtam össze és max teljesítménnyel számoltam, pedig biztos nem megy folyton maximummal)
2011. nov. 7. 16:22
 12/12 anonim válasza:

Nem az olcsóság a szempont, de ha már kérdezted:

1 kW áram ára kb. 45 Ft. Állításod szerint 7,8 kW áramot visz el egy kenyér megsütése. Ennek biztos nem jártál utána, mielőtt kérdeztél. Egy kenyér megsütése dagasztással együtt 1-1,5 kW áramot igényel. Ez legyen 70 Ft. Az 560 g jó minőségű liszt, ami 1 kg kenyérhez kell legyen 110 Ft. A drágábbik élesztő kb. 70 Ft. Vizet, sót, cukrot nem számolom. Ez összesen 250 Ft, de 150 Ft-ból is ki lehet hozni, ami szintén finom. A saját kenyér friss, tudod mi van benne, jó minőségű és te csináltad. De ha zavar a téma, tedd túl magad rajta és élj boldogan!

2012. jan. 14. 18:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!