Mit csináljak, hogy a pogácsatészta ne száradjon meg reggelre?
"Csomagold" be egy tiszta szatyorba, vagy fóliába és úgy tedd a hűtőbe. Ha nem éri levegő, akkor nem fog kiszáradni!
B
Köszönöm, így is tettem!
Ha valakinek van még valamilyen praktikája, kíváncsi lennék rá!
Ne spórolj a zsiradékkal.
Az én receptem: 50dkg liszt, 25 dkg margarin, 1 kis poharas tejföl, 1 tojás, só ízlés szerint, 5dkg élesztő /a felfuttatásához pici cukor és langyos tej/
Azzal kezdd, hogy a lisztet morzsold el a margarinnal és a tejföllel, így a lisztszemcséket bevonja a zsiradék, ezzel is gátolja a korai kiszáradást. Ez a legfontosabb lépés.
Ez a kisült pogira vonatkozik, viszont, ha a sütés előtti kiszáradásra gondolsz, akkor tekerd be a tésztát vékonyan olajozott folpackba.
/egy pék/
én minden tésztafélét ( ami nem krémes ) , ha kihűlt a tepsiben , letakarom konyhai papírtörlével és belehúzom a tepsit egy neylonzacsiba.
a papír azért jó, mert ha pára keletkezne, és lecsapódna, a vízcseppeket felfogja.
de pl a muffinokat egy tálon egyszerűen beteszem a mikróba, ott légmentes helyen van és nem szárad ki egy-két napig.
lehet, hogy a pogácsa sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!