Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan csináljak jó piskótát?

Hogyan csináljak jó piskótát?

Figyelt kérdés
én már mindenfélét kipróbáltam piskótasütés terén, de még eddig egyik művem se tetszett. én olyat szeretnék előállítani itthon amilyenek azok az előre csomagoltak, ami olyan puha és könnyű. amiket eddig próbáltam mind túl száraz meg túl lapos maradt, vagy olyan kemény lett. el biztos nem rontottam, másnak is olyan lett, de nekem azok nem ízlenek. tudtok esetleg bevált receptet? lehet yoghurtos is, akármilyen, csak piskóta legyen. előre is köszi
2009. máj. 6. 12:24
 1/6 anonim ***** válasza:
75%

Szia!

A hagyományos piskóta receptje a következő:

6 tojás

6 ek. liszt

6 ek. cukor

A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a cukor felével habverővel fehéredésig verjük, a fehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük.

A tojássárgás masszához hozzáadjuk szitán keresztül kanalanként a lisztet közben folyamatosan keverjük, ha ez kész, óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérje habot.

Én szoktam bele tenni 3 ek. olvasztott vajat.

Küldök egy linket, ami nagyon finom és piskóta jellegű süti:

[link]

Jó sütögetést!

2009. máj. 6. 13:29
 2/6 anonim ***** válasza:
75%

Ami fontos! 1. Kemény habbá legyen verve a fehérje a nagyobb rész cukorral!

2. A tojássárgáját addig verd a kevesebb rész cukorral, míg 3-szorosára nem növekszik!!

3. Lisztet csak szitáljuk!

4. Óvatos nagy mozdulatokkal keverjük bele a lisztet és a habbá vert fehérjét!

5. Előmelegített gőzös sütőben süsd! Én a sütő aljába egy lábasban vizet szoktam tenni így lesz gőzben sült a piskóta, ami megpuhítja a tésztát!

6. 20 percnél tovább ne süsd!

7. És sok rutin kell hozzá, míg igazán tökéletes lesz a tészta!

Sok sikert hozzá! :)

2009. máj. 6. 13:50
 3/6 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat, mindet kipróbálom
2009. máj. 6. 16:45
 4/6 anonim válasza:

5 tojás

25 dkg cukor

20 dkg liszt, sütőpor

Tojássárgájat a cukorral jól kikeverni, utána hozzáadni felvert tojáshabját, és végül a lisztet, sütőport belekeverni. Nekem ez nagyon bevált!

2009. máj. 6. 21:49
 5/6 anonim válasza:
Bocsi, a 3. válaszoló vagyok, kihagytam még kell 5 evőkanál víz is a piskótához
2009. máj. 7. 10:44
 6/6 anonim ***** válasza:

Ez a legegyszerűbb,legfinomabb recept,amit ismerek. Nigella

műsorából vettem.Az a jó,hogy mindent egyszerre kell belerakni,és aztán géppel összekeverni.Tehát:

-4 egész tojás

-22dkg cukor

-22dkg liszt

-22dkg margarin

-1zacsi sütőpor

Vajjal kikent tepsiben,előmelegítve, 180C-on 25 percig sütöd.Ne nyitogasd a sütőt,mert összeesik! 20perc után tűpróba./Nem muszáj!/Ha nagyon barnul a teteje,20p-nél tegyél rá sütőpapírt.Sok sikert!

2009. máj. 8. 12:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!