Hogyan csináljak jó piskótát?
Szia!
A hagyományos piskóta receptje a következő:
6 tojás
6 ek. liszt
6 ek. cukor
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a cukor felével habverővel fehéredésig verjük, a fehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük.
A tojássárgás masszához hozzáadjuk szitán keresztül kanalanként a lisztet közben folyamatosan keverjük, ha ez kész, óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérje habot.
Én szoktam bele tenni 3 ek. olvasztott vajat.
Küldök egy linket, ami nagyon finom és piskóta jellegű süti:
Jó sütögetést!
Ami fontos! 1. Kemény habbá legyen verve a fehérje a nagyobb rész cukorral!
2. A tojássárgáját addig verd a kevesebb rész cukorral, míg 3-szorosára nem növekszik!!
3. Lisztet csak szitáljuk!
4. Óvatos nagy mozdulatokkal keverjük bele a lisztet és a habbá vert fehérjét!
5. Előmelegített gőzös sütőben süsd! Én a sütő aljába egy lábasban vizet szoktam tenni így lesz gőzben sült a piskóta, ami megpuhítja a tésztát!
6. 20 percnél tovább ne süsd!
7. És sok rutin kell hozzá, míg igazán tökéletes lesz a tészta!
Sok sikert hozzá! :)
5 tojás
25 dkg cukor
20 dkg liszt, sütőpor
Tojássárgájat a cukorral jól kikeverni, utána hozzáadni felvert tojáshabját, és végül a lisztet, sütőport belekeverni. Nekem ez nagyon bevált!
Ez a legegyszerűbb,legfinomabb recept,amit ismerek. Nigella
műsorából vettem.Az a jó,hogy mindent egyszerre kell belerakni,és aztán géppel összekeverni.Tehát:
-4 egész tojás
-22dkg cukor
-22dkg liszt
-22dkg margarin
-1zacsi sütőpor
Vajjal kikent tepsiben,előmelegítve, 180C-on 25 percig sütöd.Ne nyitogasd a sütőt,mert összeesik! 20perc után tűpróba./Nem muszáj!/Ha nagyon barnul a teteje,20p-nél tegyél rá sütőpapírt.Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!