Kacsacombokat és mellet szeretnék sütni és arra gondoltam, hogy kipróbálnám sütőzacskóban. Szerintetek? Vagy nem lesz olyan finom, mint hagyományos módon?
Köszi!
2011. nov. 2. 09:14
1/7 anonim válasza:
Nem érdemes sütőzacskóba tenni. A tepsit foliázd le majd alacsony hőfokon kb 2 óráig süsd. Igy nem szárad ki a hús másnap is omlos lesz. Ha lejárt a két óra akkor vedd le foliát és magassab hő fokon pirits rá a húsra.
Arra figyelj,hogy a libát és a kacsát mindig előtte való nap sózd le mert igy puhul a hús. Amikor a tepsibe teszed a húst előszőr a zsiros fele legyen lefelé. Majd félidőben amikor már a zsir jó része kisült fordisd meg. Az alacsony hőfok 150C : A tepsibe 1dl vizet önts .
2011. nov. 2. 09:23
Hasznos számodra ez a válasz?
2/7 anonim válasza:
Én nem tudom, milyen a hagyományos kacsa, mert én mindig sütőzacskóban sütöm. A családom szereti :)
2011. nov. 2. 09:29
Hasznos számodra ez a válasz?
3/7 anonim válasza:
Én mindig úgy sütöm, ahogy az első válaszadó írta, de nem zárkóznék el a sütőzacskótól. Biztos, hogy sokkal hamarabb meg fog sülni. A hátránya szerinem csak annyi, hogy a rengeteg zsír miatt nehezebben lehet mozgatni, ha esetleg megszúrod, hogy puha-e, könnyen kifolyhat a zsír. Ha megpuhult én mindenképpen levenném a zacsit és pirítanám még. Sok sikert!
2011. nov. 2. 09:46
Hasznos számodra ez a válasz?
4/7 anonim válasza:
Én nem sütnék műanyagot a húsra. Elhiszem, hogy a gyártó szerint tökéletesen biztonságos és nem egészségtelen.
De nem tudjuk, hogy 20 év múlva is ezt mondják-e, nem látjuk a hosszú távú hatásokat.
2011. nov. 2. 09:49
Hasznos számodra ez a válasz?
5/7 anonim válasza:
Utolsónak igaza van..pedig én is használom.
2011. nov. 2. 09:53
Hasznos számodra ez a válasz?
6/7 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget, meggyőztetek, marad a zacsi nélküli variáció, bár műanyag ide vagy oda, a csirkecombot mindig abban sütöm:)
2011. nov. 2. 12:17
7/7 anonim válasza:
Mért a tepsi nem "mű"anyag? Egyébként Nálam a kacsához mindig a római tál kerül elő...de holnap lehet újítani fogok,mert nincs itthon a tálam,s kipróbálom a Válaszolók által preferált elkészítési módot!:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!