de ha akarod: tedd bele, és süsd meg! Előbb szedd le róla a hájat!
2011. febr. 22. 15:57
Hasznos számodra ez a válasz?
2/10 anonim válasza:
Le ne szedd a hájat, attól lesz finom!
Pár órával, legjobb fél nappal a sütés előtt fűszerezni.
Megmosod, teszel rá sót, majorannát, és fokhagyma gerezdeket a bevagdosott bőrébe, és állni hagyod így pár órát.
Utána beteszed egymás mellé a sütőzacskóba, hogy szépen elférjenek. Én 5 db lukat szoktam rá szúrni vékony hústűvel, és alacsony hőmérsékleten sütöm végig. Nálam ez 140 fok légkeveréssel, de minden sütő más.
2011. febr. 22. 16:06
Hasznos számodra ez a válasz?
3/10 anonim válasza:
hájastól bőröstől,sózva jól befűszerezve tedd a zacskóba.pár helyen szúrd ki a zacskót hogy a gőz ki tudjon jönni.jó egy óra múlva vágd szét a zacskót és bőrével lefelé kezdd el pirítani.a zacskóban finom fűszeres kacsazsír marad, amit érdemes egy kislábasba átönteni.
2011. febr. 22. 16:08
Hasznos számodra ez a válasz?
4/10 anonim válasza:
Én nem sütök a húsra műanyagot...
Oké, erre találták ki, de aztán pár év múlva meg kitalálják, hogy rákkeltő...
2011. febr. 22. 16:29
Hasznos számodra ez a válasz?
5/10 anonim válasza:
bocsi az off-ért,de mért kel kiszurni a sütözacskot?ha én abban sütöm a csirke combot nem szoktam kiszurni,és finom is szok lenni.
2011. febr. 22. 16:42
Hasznos számodra ez a válasz?
6/10 anonim válasza:
Azért kell kiszúrni, hogy a keletkező gőz valahol ki tudjon jönni.
2011. febr. 22. 17:14
Hasznos számodra ez a válasz?
7/10 anonim válasza:
és ha nem szurom ki?
2011. febr. 22. 17:20
Hasznos számodra ez a válasz?
8/10 anonim válasza:
akkor kidurranhat
a kacsa meg egy ízes hús, nem kell agyonfűszerezni
2011. febr. 22. 17:34
Hasznos számodra ez a válasz?
9/10 anonim válasza:
azért nálunk egy kis majorannát, pár gerezd fokhagymát elbír...
de hát minden ízlés dolga:)
2011. febr. 22. 17:36
Hasznos számodra ez a válasz?
10/10 anonim válasza:
Azért kell kiszúrni pár helyen, hogy ki tudjon jönni a gőz. Ha nem szúrod ki, akkor inkább párolódik, minél több lukat szúrsz rajta, annál több gőz jön ki, tehát inkább szárazabb lesz, jobbal lepirul a teteje, ha túl sok luk van, ha meg kevés, akkor inkább olyan párolt jellege lesz. Szerintem az 5 luk pont elég.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!