Mennyi húst és zöldséget vegyek? Pulykanyak és csirkemájas húslevest, brassóit sült krumplival és rizzsel csinálnék mennyi kell kb. a zöldségekből és a húsokból?
8 felnőtt és 2 gyermek lesz itthon ebédre a hétvégén!
A brassói az nap frissen, vagy ha már egy napot érlelődött készen a hűtőbe, mikor jobb?
Még soha nem főztem ennyi embernek, SEGÍTSÉG!!!!
Szerencsére a süti az előző nap megcsinálhatom olyat választottam.
Szia!
Hát... Pulykanyakból én 5 db-ot vennék, biztos ami biztos alapon (hátha szeretik leszopogatni), májból 0,5-1 kg-ot tennék bele (persze ez már egy jó nagy adag, nem tudom ki mennyire szereti nálatok a levest:) Sárgarépából kb 1 kg, petrezselyem 2-3 szál, zeller 1 közepes fej.
Brassóihoz ennyi embernek szerintem 3 kg hús simán kell. Ha kocka krumplit akarsz hozzá csinálni, akkor kb 2-3 kg szerintem kell.
Remélem segítettem egy picit!
Sok sikert:)
Jah, a brassóit én frissen jobban szeretem:)
Szia,nalunk most 2 hete volt szulinapi buli(8 felnott es 3 gyerek).Leirom en mit foztem.Eloetel:Francia salata,leves:
Husleves,Masodik fogas:sult hus natur krumplival.
Husleves:5-6 db. pulykanyak,1kg.sargarepa,4-5 db.szep szal petrezselyem,1 db.karalabe,mandarin nagysagu zellergumo,alma
nagysagu feher kaposzta,fuszerek(so,bors,vegeta izles szerint).15 literes fazakat haromnegyedi toltottem vizzel,
majd amikor fott beleraktam a hust a zoldsegeket es a fuszereket.Lassu tuzon addig fozni amig minden puha.Ha kisse kihult,leszurni.A zolssegeket megvagtam es francia salatat csinaltam beloluk.A levesbe majgaluskat foztem:
1/2 kg nyers majat(diszno vagy marha)ledaralni,hozzaadunk 2 egesz tojast,sot,borst,egy csipetnyi szodaport es annyi zsemlemorzsat,hogy se ne folyon,de tul kemeny se legyen.Kaveskanallal a fovo levesbe fozni(kb 15 perc alatt van meg).A sulthoz vettem 2 kg fehekarajt,1 db. zoldpaprikat,2 db. paradicsomot,3-4 cikk fokhagymat.A hust szeletnyi vastagsagban,felig bevagtam,soztam, borsoztam,majd megspekeltem a karikara vagott paprikaval,paradicsommal es az aprora vagott foghagymaval.
Egy nagyobb alufoliat megolajoztam es a hust belecsomagoltam.Bele a tepsibe,meg egy keves olajat alaja es feltolteni borral.A natur krumplihoz 2 kg. krumplit vasaroltam.A krumpli kivetelevel mindent meg lehet fozni elotte valo nap.
Remelem segitettem!
Szia!
Köszönöm a második válaszolónak a tippet!
Maradok az eredeti menünél, de nagyon jól hangzik amit írtál és inkább ezt majd a párom szülinapján csinálom meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!