Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mennyi húst és zöldséget...

Mennyi húst és zöldséget vegyek? Pulykanyak és csirkemájas húslevest, brassóit sült krumplival és rizzsel csinálnék mennyi kell kb. a zöldségekből és a húsokból?

Figyelt kérdés

8 felnőtt és 2 gyermek lesz itthon ebédre a hétvégén!

A brassói az nap frissen, vagy ha már egy napot érlelődött készen a hűtőbe, mikor jobb?

Még soha nem főztem ennyi embernek, SEGÍTSÉG!!!!

Szerencsére a süti az előző nap megcsinálhatom olyat választottam.


2009. máj. 5. 21:33
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Hát... Pulykanyakból én 5 db-ot vennék, biztos ami biztos alapon (hátha szeretik leszopogatni), májból 0,5-1 kg-ot tennék bele (persze ez már egy jó nagy adag, nem tudom ki mennyire szereti nálatok a levest:) Sárgarépából kb 1 kg, petrezselyem 2-3 szál, zeller 1 közepes fej.

Brassóihoz ennyi embernek szerintem 3 kg hús simán kell. Ha kocka krumplit akarsz hozzá csinálni, akkor kb 2-3 kg szerintem kell.

Remélem segítettem egy picit!

Sok sikert:)

Jah, a brassóit én frissen jobban szeretem:)

2009. máj. 5. 22:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Szia,nalunk most 2 hete volt szulinapi buli(8 felnott es 3 gyerek).Leirom en mit foztem.Eloetel:Francia salata,leves:

Husleves,Masodik fogas:sult hus natur krumplival.

Husleves:5-6 db. pulykanyak,1kg.sargarepa,4-5 db.szep szal petrezselyem,1 db.karalabe,mandarin nagysagu zellergumo,alma

nagysagu feher kaposzta,fuszerek(so,bors,vegeta izles szerint).15 literes fazakat haromnegyedi toltottem vizzel,

majd amikor fott beleraktam a hust a zoldsegeket es a fuszereket.Lassu tuzon addig fozni amig minden puha.Ha kisse kihult,leszurni.A zolssegeket megvagtam es francia salatat csinaltam beloluk.A levesbe majgaluskat foztem:

1/2 kg nyers majat(diszno vagy marha)ledaralni,hozzaadunk 2 egesz tojast,sot,borst,egy csipetnyi szodaport es annyi zsemlemorzsat,hogy se ne folyon,de tul kemeny se legyen.Kaveskanallal a fovo levesbe fozni(kb 15 perc alatt van meg).A sulthoz vettem 2 kg fehekarajt,1 db. zoldpaprikat,2 db. paradicsomot,3-4 cikk fokhagymat.A hust szeletnyi vastagsagban,felig bevagtam,soztam, borsoztam,majd megspekeltem a karikara vagott paprikaval,paradicsommal es az aprora vagott foghagymaval.

Egy nagyobb alufoliat megolajoztam es a hust belecsomagoltam.Bele a tepsibe,meg egy keves olajat alaja es feltolteni borral.A natur krumplihoz 2 kg. krumplit vasaroltam.A krumpli kivetelevel mindent meg lehet fozni elotte valo nap.

Remelem segitettem!

2009. máj. 6. 14:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:

Szia!

Köszönöm a második válaszolónak a tippet!

Maradok az eredeti menünél, de nagyon jól hangzik amit írtál és inkább ezt majd a párom szülinapján csinálom meg!

2009. máj. 6. 16:26

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!