Segítene valaki rizsfőzésben?
Mielőtt azt gondolnátok, hogy sokat "fogyasztottam", kifejtem.
A lényeg, hogy heti 10-20 kiló rizst főzünk meg, hurkának.
A klasszikus keverős módon.
Ám amikor még jártam házhoz disznót vágni, valahol úgy főzték, hogy pár perc forrás után elzárták alatta a tüzet, és lefedve "magától" megfőtt, tökéletesre.
Talán az "érettebb korúak" az ország valamelyik részén főztek így rizst, és segítenek.
Na Zolikám felhívtam öreg szüléimet, hogy volt az akkor. anyukám azt mondta, hogy ők is kiszedtek mindent az abaléből, megmérték a levet és annyit hagytak, hogy a rizs másfélszerese legyen. de ők nem szűrték le, maradhattak a cafatok, úgyis a hurkába ment.ha fölszívta a nedvet, akkor
lefedték, és hagyták saját magában párolódni. azt is letakarták, még, rossz pokróccal is. nem volt szabad szétfőzött rizsnek lennie, mert betöltött a hurkát mégegyszer megabálták.
A családunk Alföld és Dunántúl keveréke, szóval Ők így csinálták régen.
üdv.
Köszönöm a fáradozásod.
Még, még még!!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!