Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Segítene valaki rizsfőzésben?

Doboszoli kérdése:

Segítene valaki rizsfőzésben?

Figyelt kérdés

Mielőtt azt gondolnátok, hogy sokat "fogyasztottam", kifejtem.

A lényeg, hogy heti 10-20 kiló rizst főzünk meg, hurkának.

A klasszikus keverős módon.

Ám amikor még jártam házhoz disznót vágni, valahol úgy főzték, hogy pár perc forrás után elzárták alatta a tüzet, és lefedve "magától" megfőtt, tökéletesre.

Talán az "érettebb korúak" az ország valamelyik részén főztek így rizst, és segítenek.



2011. okt. 30. 16:16
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Na Zolikám felhívtam öreg szüléimet, hogy volt az akkor. anyukám azt mondta, hogy ők is kiszedtek mindent az abaléből, megmérték a levet és annyit hagytak, hogy a rizs másfélszerese legyen. de ők nem szűrték le, maradhattak a cafatok, úgyis a hurkába ment.ha fölszívta a nedvet, akkor

lefedték, és hagyták saját magában párolódni. azt is letakarták, még, rossz pokróccal is. nem volt szabad szétfőzött rizsnek lennie, mert betöltött a hurkát mégegyszer megabálták.

A családunk Alföld és Dunántúl keveréke, szóval Ők így csinálták régen.

üdv.

2011. okt. 30. 17:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a fáradozásod.

Még, még még!!

2011. okt. 30. 17:38
 13/13 anonim ***** válasza:
Off: nálunk mindig szűrik az abálét, mert az ebédnek készített húsokhoz is a rizs a köret, plusz a rokonoknak, ismerősöknek küldeni is szokás. A maradék megy a hurkába, amit nálunk is abálnak töltés után.
2011. okt. 30. 17:41
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!