Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A fornettis sütit hogyan...

A fornettis sütit hogyan készítik? Tudom hogy nem hozták nyílvánosságra de kb se tudja senki?

Figyelt kérdés
2009. máj. 4. 21:47
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Leveles tészta kell hozzá.(Ha írsz egy mailt,leírom, hogyan kell készíteni.De lehet készen is kapni.)Kinyújtod,a tészta felére töltelék kupacokat halmozol,ráhajtod a másik felét,összenyomkodod a töltelékek között,és felvágod.Megkened olvasztott vajjal,és mehet is a sütőbe.

Másik mód:kockákra vágod a kinyújtott tésztát,közepükre töltelék,és összehajtogatod,ekkor batyu formát tudsz csinálni.

A csigákat úgy csinálhatod,mintha rendes kakaós csigát sütnél,csak itt is leveles tésztából.


A töltelékek ugyanazok lehetnek,mint a sima rétes töltelékek.A gyümölcsösekhez keverj pudingport,és ereszd neki a botmixert,h krémes legyen.Nagyjából ennyi.

2009. máj. 4. 21:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

40dkg liszt

25 dkg ráma

4 tojás sárgája

2 dkg élesztő

1 dl tej

A lisztet a margarinnal összegyúrod,bele teszed a tojások sárgáját.A tejbe teszel egy kis cukrot és ebbe teszed az élesztő és felfuttatod.

A tésztát kb fél órát keleszted meleg helyen.utána kinyújtod

2009. máj. 4. 22:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen Köszönöm a válaszokat kipróbálom őket:)
2009. máj. 4. 22:07
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Hozzávalók:

Tésztához:

80dkg liszt,

egy csapott evőkanál só,

másfél dl étolaj,

fél l tej,

5dkg élesztő,


Krémhez:

pizzaszósz,

sültkáposzta,

virlsi,

lekvár,

bármilyen töltelék,ami jó bele.


Elkészítés:

A hozzávalókból a langyos tejben felfutatott élesztővel puha tésztát gyúrunk.Négy cipót csinálunk és azokat kb. gáztepsi nagyságúra nyújtjuk.a lapokat egyenként megkenjük a krémmel.Feltekerjük őket,mint a beiglit,és a rúdból a kést 45fokos szögben tartva háromszög alakokat vagdalunk,majd fél óráig állni hagyjuk őket,h megkeljenek.Ne rakjuk őket szorosan egymás mellé,mert megdagadnak.Mielött beraknánk őket a sütőbe,megkenjük őket egy kanál tejföl és tojássárga keverékével,majd ízlés szerint díszítjük.Gáztepsiben vagy sütőlapon aranysárgára sütjük.Érdemes alá sütőpapírt tenni,mert a töltelék kifolyhat.


Tanácsok:

Ekkora mennyiségből három tepsire való készül.másnapra is el lehet tenni,nem szárad ki,sőt mélyhűtőben hetekig is eláll.

Krémként javaslom:

virslis-mustáros,

barack,eper lekváros,stb.

2009. máj. 5. 11:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!