A fornettis sütit hogyan készítik? Tudom hogy nem hozták nyílvánosságra de kb se tudja senki?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Leveles tészta kell hozzá.(Ha írsz egy mailt,leírom, hogyan kell készíteni.De lehet készen is kapni.)Kinyújtod,a tészta felére töltelék kupacokat halmozol,ráhajtod a másik felét,összenyomkodod a töltelékek között,és felvágod.Megkened olvasztott vajjal,és mehet is a sütőbe.
Másik mód:kockákra vágod a kinyújtott tésztát,közepükre töltelék,és összehajtogatod,ekkor batyu formát tudsz csinálni.
A csigákat úgy csinálhatod,mintha rendes kakaós csigát sütnél,csak itt is leveles tésztából.
A töltelékek ugyanazok lehetnek,mint a sima rétes töltelékek.A gyümölcsösekhez keverj pudingport,és ereszd neki a botmixert,h krémes legyen.Nagyjából ennyi.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
40dkg liszt
25 dkg ráma
4 tojás sárgája
2 dkg élesztő
1 dl tej
A lisztet a margarinnal összegyúrod,bele teszed a tojások sárgáját.A tejbe teszel egy kis cukrot és ebbe teszed az élesztő és felfuttatod.
A tésztát kb fél órát keleszted meleg helyen.utána kinyújtod
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Hozzávalók:
Tésztához:
80dkg liszt,
egy csapott evőkanál só,
másfél dl étolaj,
fél l tej,
5dkg élesztő,
Krémhez:
pizzaszósz,
sültkáposzta,
virlsi,
lekvár,
bármilyen töltelék,ami jó bele.
Elkészítés:
A hozzávalókból a langyos tejben felfutatott élesztővel puha tésztát gyúrunk.Négy cipót csinálunk és azokat kb. gáztepsi nagyságúra nyújtjuk.a lapokat egyenként megkenjük a krémmel.Feltekerjük őket,mint a beiglit,és a rúdból a kést 45fokos szögben tartva háromszög alakokat vagdalunk,majd fél óráig állni hagyjuk őket,h megkeljenek.Ne rakjuk őket szorosan egymás mellé,mert megdagadnak.Mielött beraknánk őket a sütőbe,megkenjük őket egy kanál tejföl és tojássárga keverékével,majd ízlés szerint díszítjük.Gáztepsiben vagy sütőlapon aranysárgára sütjük.Érdemes alá sütőpapírt tenni,mert a töltelék kifolyhat.
Tanácsok:
Ekkora mennyiségből három tepsire való készül.másnapra is el lehet tenni,nem szárad ki,sőt mélyhűtőben hetekig is eláll.
Krémként javaslom:
virslis-mustáros,
barack,eper lekváros,stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!