Hogyan kell a hurkat megsutni?
Van fagyasztva, de anyum nincs itthon es most azt akarok enni : D
Hany fokon, es tepsibe kell-e meg vmit tenni? Stb stb
Meg nem sutottem hurkat szoval legyszi amennyire lehet reszletesen
Koszonom
F/19
Húúú, Te szegény, most itt jól összezavarunk.
Én úgy szoktam, hogy kikenem vékonyan zsírral a tepsit, beleteszem a kiengedett vagy félig fagyos, de langyos vízzel átmosott, majd szárazra törölt hurkát. Megszurkálom néhol villával, hogy ne durranjon szét. Be a sütőbe, (gőzöm nincs, hány fokon, az én sütőmön még fok sincs, de nem a legnagyobb fokozaton). 20-30 perc múlva (vastagságtól függően) megfordítgatom óvatosan, majd vissza, aztán amikor már úgy látom, kapott egy kis színt is, kész.
"óvatosan, majd vissza"
mármint vissza a sütőbe :)
(előző voltam)
Szia!
Én is sütőben szoktam.
Kb 180 fokra teszem a sütőt. A tespsit vagy olajjal vagy zsírral kikenem, és beleteszem a hurkát. Sütöttem már fagyosan is. Lényeg, hogy megszurkálom, és le is fedem alufóliával. Be a sütőbe. Idővel megfordítom, és újból megszurkálom.
Ha hideg a sütő (nincs előmelegítve), és fagyosan teszed be a hurkát, akkor kb 1 óra kell neki ahhoz, hogy megsüljön.
Éppen sül a hurka.(érzitek az éteren keresztül a majoránna, szegfűbors, és a belsőségek felséges ízkavalkádát?)
Nálam a szabályok:
-hideg sütőben kezdem sütni, kis lángon.
-alaposan bekenem zsírral, megszurkálom
-ha már a sütőben "hangja van", növelem a tüzet
-ha megsült, a zsírban pár percig pihentetem, hogy visszaszívja a zsírt.
-krumpli opció, ecetes csípős dinnye, friss kenyér kötelező.
Ne haragudjatok hogy nem írtam, olvastam a válaszokat, aztán ki is ment a fejemből hogy megköszönjem
kb 190 fokon sütöttem, és karikákra vágtam alá krumplit :D nem is volt annyira rossz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!