Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell a hurkat megsutni?

Hogyan kell a hurkat megsutni?

Figyelt kérdés

Van fagyasztva, de anyum nincs itthon es most azt akarok enni : D

Hany fokon, es tepsibe kell-e meg vmit tenni? Stb stb

Meg nem sutottem hurkat szoval legyszi amennyire lehet reszletesen

Koszonom


F/19


2011. okt. 25. 12:25
 1/10 anonim ***** válasza:
Serpenyöbe,fedö alatt,kevés olajban.Hústüvel szurkodd meg mert különben megreped.
2011. okt. 25. 12:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
Én sütőbe szoktam,egy kis vizet alá,nagy lángon.
2011. okt. 25. 12:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:

Húúú, Te szegény, most itt jól összezavarunk.

Én úgy szoktam, hogy kikenem vékonyan zsírral a tepsit, beleteszem a kiengedett vagy félig fagyos, de langyos vízzel átmosott, majd szárazra törölt hurkát. Megszurkálom néhol villával, hogy ne durranjon szét. Be a sütőbe, (gőzöm nincs, hány fokon, az én sütőmön még fok sincs, de nem a legnagyobb fokozaton). 20-30 perc múlva (vastagságtól függően) megfordítgatom óvatosan, majd vissza, aztán amikor már úgy látom, kapott egy kis színt is, kész.

2011. okt. 25. 12:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:

"óvatosan, majd vissza"

mármint vissza a sütőbe :)

(előző voltam)

2011. okt. 25. 12:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
Nem kell nagy lángon, mert a külseje hirtelen megég, a belseje pedig nyers marad. Alaposan szurkáld meg, mert ha a gőz belülre nem tud hol kijönni, majd "csinál" magának utat = szétdurran. Ne sajnáld forgatni, úgy ahogy az előző is írta, amikor már beleszúrsz villával, és nem jön belőle lé, és a külső színe is szép piros, biztosan kész.
2011. okt. 25. 14:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:

Szia!


Én is sütőben szoktam.

Kb 180 fokra teszem a sütőt. A tespsit vagy olajjal vagy zsírral kikenem, és beleteszem a hurkát. Sütöttem már fagyosan is. Lényeg, hogy megszurkálom, és le is fedem alufóliával. Be a sütőbe. Idővel megfordítom, és újból megszurkálom.

Ha hideg a sütő (nincs előmelegítve), és fagyosan teszed be a hurkát, akkor kb 1 óra kell neki ahhoz, hogy megsüljön.

2011. okt. 25. 14:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
ui: ha szétmenne,m akkor sincs semmi baj, ehető úgy is. Sőőt, van aki úgy jobban szereti :)
2011. okt. 25. 14:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
Jut eszembe, pár krumplit is bedobhatsz mellé, héjában sütni. Meglesz a köret is.
2011. okt. 25. 14:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 doboszoli ***** válasza:

Éppen sül a hurka.(érzitek az éteren keresztül a majoránna, szegfűbors, és a belsőségek felséges ízkavalkádát?)

Nálam a szabályok:

-hideg sütőben kezdem sütni, kis lángon.

-alaposan bekenem zsírral, megszurkálom

-ha már a sütőben "hangja van", növelem a tüzet

-ha megsült, a zsírban pár percig pihentetem, hogy visszaszívja a zsírt.

-krumpli opció, ecetes csípős dinnye, friss kenyér kötelező.

2011. okt. 25. 17:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:

Ne haragudjatok hogy nem írtam, olvastam a válaszokat, aztán ki is ment a fejemből hogy megköszönjem


kb 190 fokon sütöttem, és karikákra vágtam alá krumplit :D nem is volt annyira rossz :)

2011. nov. 1. 19:16

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!