Meddig kell főzni a hurkát és a disznósajtot az abalében?
Mondom a frankót, mindkettőt gyártom.
A májas, húsos(tehát nyers vért nem tartalmazó VÉKONYBELES
hurkákat lobogó vízben 10-15 másodperc. Ugyanez fodros vastagbélnél, újraforrásig, vagy 1-2 perc.
A véreshurkát, miután hozzáadott nyers vért tartalmaz, 80 fokos körüli vízben addig, amíg tűvel megszúrva a szúrás helyén nem jön vér. Ez vastagságtól függően 3-10 perc.
A sajt a leghuncutabb. 80 fokos víz fölé ne menj, mert szétdurran. A főzési idő egy 3 kilós sajtnál ezen a hőfokon, mondjuk 40 perc. Csak, hogy értsd! Az abálás célja a sajtnál a gyomor csírátlanítása mellett a levegő eltávolítása(romlásveszély), és a préseléskori tapadás segítése, magyarul ahhoz, hogy szeleteléskor ne hulljon elemeire a belsejének teljesen a magig át kell melegednie.
Ha préselés után hideg füstön(!) egy napig füstölöd, az íz mellett az eltarthatósági idő is növekszik 1-2-3 napról 10 napra. (pluszos hűtőben)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!