Mit süssek? Jövő héten szombaton bográcsolunk, birka pörkölt lesz.15-20 emberre számítunk.
muffin...
egyszerű és gyors és persze nagyon finom:D
sós és édes és 1000 féle recept googlen:D
Tejfölös süti
Hozzávalók: háztartási keksz, cukor, tejföl, valamilyen gyümölcs, tortazselé
Egy kapcsos tortaforma aljára lerakok egy réteg kekszet. 3 nagy pohár tejfölt kikeverek 15 kanál cukorral, majd a kekszre öntöm kb. az 1/3-át. Majd ismét egy réteg keksz, tejfölből megint 1/3-ad. Addig rétegzem, amíg elfogy a tejföl. A tetejére keksz kerül. A szélére is rakok kekszet, így kialakul egy kis mélyedés, ahová a gyümölcsöt teszem. Ez lehet bármilyen idény gyümölcs, majd beteszem a hűtőbe és 3-4 órán keresztül hagyom állni. Ha rögtön ráönteném a tortazselét, leszivárogna az aljára, így, hogy a hűtőben már megdermedt a tejföl, nem fog. 4 óra múlva kiveszem a hűtőből és elkészítem a tortazselét a tetejre és ráöntöm. Hűtőben tárolom.
Amikor én először hallottam ezt a receptet, nem gondoltam, hogy ennyire finom. A tejföl és a cukor keverékéből nagyon finom krémes töltelék lesz. Szerintem egy próbát megér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!