Fasírtban helyettesíthetem a darált húst, konzerv löncshússal?
Szójából még pocsékabb lesz,hasgörcsöket okoz,és egészségtelen is.
Vegyél vastagabb,húsos pulykanyakat. Főzz belőle egy jó húslevest. A csontokról szedd le a húst,daráld meg és abból csinálj fasírtot. Teheted hozzá akár a leveszöldségeket,vagy kevés csirkemájat.
Egy löncshús konzerv is van sztem 300-400 Ft, gondolom a nagy dobozosat tennéd a fasírtba.
Én mindig a spárban veszek darálthúst, 500 gr-os kerül 399 Ft-ba, ami szerintem a konzerv löncs árához képest elenyészően több. Szóval inkább legyen igazi hús.
A 40 dekás löncs 240-ft, most akcióban 200 ft a Pennyben.
szóval nem 150 ft 10 deka...
a fasírtról én is lebeszélnélek, mert semmi nem tartja össze, de már csináltam belőle csilisbabot, bolognait, rizzsel összekeverve pedig rakottkelnek, rakottkarfiolnak, zöldbabnak is egész tűrhető.
a saját ízlésetek szerint fűszerezheted, de valóban a zsíradékkal óvatosan, mert tényleg elég zsíros.
ha ragaszkodsz a fasírthoz, akkor inkább vegyél fél kiló
darált lapockát kb 450 ft, hozzá négy zsemlét, 1 tojást és jó sok fasírtot tudsz belőle készíteni,nem tudom hány
főre készíted, de lehet, hogy még fagyaszthatsz is le belőle.
a pulykanyakas ötlet is nagyon jó, anyukám szokott belőle levest és
fasírtot készíteni.
ha meg csak löncsre futja, ne törődj vele, sajnos sok embernek még arra sem...
A löncshúsból (ha minden kötél szakad) inkább csak rizottót készítek:
Hagymát dinsztelek kevés zsíron (a löncsben valóban van elég), majd a löncsöt (már a dobozában kiskéssel igyekszek feldarabolni) beleforgatom, közben fakanállal egész símára kavarom, só nemigen kell bele, de őrölt borsot teszek hozzá. Amikor alaposan átsült, a megfőzött rizst belekavarom. Egytál étel "egyszer meg lehet enni" jelszóval.
Ha "sokadika van", akkor:
Krumpli-fasírt:
Sós vízben megfőzött krumplit összetörsz, 3-4 főtt tojást beledarabolsz, só, bors, fokhagyma, 1 nyers tojással és liszttel összeállítod. A kész gombócot lapítsd meg és forgasd bele sütés előtt zsemlemorzsába.
Köles-fasírt: (1 csomag = 250.- Ft, és 2-3 főzésre elég, mert ugyanúgy megdagad, mint a rizs)
A kölest sós vízben puhára főzöd, de olyan sűrűre, mint a tejberizst. Várd meg, míg teljesen kihűl és attól kezdve ezt kezeld úgy, mintha hús lenne. A különbség, hogy nem kenyérbéllel, hanem zsemlemorzsával állítod össze. A legvégén a gombócokat kicsit meglapítva, sütés előtt zsemlemorzsába forgatva sütöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!