Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Fasírtban helyettesíthetem a...

Fasírtban helyettesíthetem a darált húst, konzerv löncshússal?

Figyelt kérdés
Gondolom ízre rosszabb, de így olcsóbb lenne.
2011. okt. 19. 22:03
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
49%
A májkrém is szemét. Semmilyen élőlénynek nem ajánlom.
2011. okt. 20. 02:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/25 anonim ***** válasza:
44%
Akkor inkább szójából. 2-300 ft. és jó sok adag lesz belőle. ha ugyanúgy raksz bele fűszereket, tojást, zsemlemorzsát, alig fog érződni a különbség.
2011. okt. 20. 04:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Felaprítasz egy fej hagymát, megpirítod zsíron vagy olajon, hintesz rá egy kis piros paprikát, belekevered a felaprított löncskonzervet, megborsozod, összemelegíted. Egy zacskó száraztésztát megfőzöl, leszűröd. A kettőt összekevered. Céklával egyétek.
2011. okt. 20. 06:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/25 anonim ***** válasza:
67%

Szójából még pocsékabb lesz,hasgörcsöket okoz,és egészségtelen is.

Vegyél vastagabb,húsos pulykanyakat. Főzz belőle egy jó húslevest. A csontokról szedd le a húst,daráld meg és abból csinálj fasírtot. Teheted hozzá akár a leveszöldségeket,vagy kevés csirkemájat.

2011. okt. 20. 06:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
Vagy 2 jókora krumplit megreszelsz ehhez kevered a löncsöt, áztatott zsemlét(kenyeret) ne tégy bele, csak tojást, fokhagymát, borsot, és egy kis lisztet. Formázd meg, de kisebbekre, és forgasd bele prézlibe, úgy süsd ki. Főzelékkel egyétek, frissen.(csináltam én már nagy szegénység idején töltött káposztát is lecsókolbászból, és nem szégyellem,abból kell valamit kitalálni ami van, sokszor a semmiből. ismerem a helyzetet. üdv.)
2011. okt. 20. 07:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/25 anonim ***** válasza:
49%
Drágább és rossz, egy löncshús pl.: 10 dkg 150 Ft, pulyka apróhús 890 Ft/kg, ebből negyed kiló olcsóbb, mint a löncshús és húsízü lesz a fasirt.
2011. okt. 20. 07:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/25 anonim ***** válasza:
mindenáron ragaszkodsz a húshoz? Rengeteg féle zöldségfasírt van.Mindegyik jobb, mint a löncshús.Neten sok recit találsz.
2011. okt. 20. 08:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/25 anonim ***** válasza:

Egy löncshús konzerv is van sztem 300-400 Ft, gondolom a nagy dobozosat tennéd a fasírtba.

Én mindig a spárban veszek darálthúst, 500 gr-os kerül 399 Ft-ba, ami szerintem a konzerv löncs árához képest elenyészően több. Szóval inkább legyen igazi hús.

2011. okt. 20. 08:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

A 40 dekás löncs 240-ft, most akcióban 200 ft a Pennyben.

szóval nem 150 ft 10 deka...

a fasírtról én is lebeszélnélek, mert semmi nem tartja össze, de már csináltam belőle csilisbabot, bolognait, rizzsel összekeverve pedig rakottkelnek, rakottkarfiolnak, zöldbabnak is egész tűrhető.

a saját ízlésetek szerint fűszerezheted, de valóban a zsíradékkal óvatosan, mert tényleg elég zsíros.

ha ragaszkodsz a fasírthoz, akkor inkább vegyél fél kiló

darált lapockát kb 450 ft, hozzá négy zsemlét, 1 tojást és jó sok fasírtot tudsz belőle készíteni,nem tudom hány

főre készíted, de lehet, hogy még fagyaszthatsz is le belőle.

a pulykanyakas ötlet is nagyon jó, anyukám szokott belőle levest és

fasírtot készíteni.

ha meg csak löncsre futja, ne törődj vele, sajnos sok embernek még arra sem...

2011. okt. 20. 08:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/25 anonim ***** válasza:

A löncshúsból (ha minden kötél szakad) inkább csak rizottót készítek:

Hagymát dinsztelek kevés zsíron (a löncsben valóban van elég), majd a löncsöt (már a dobozában kiskéssel igyekszek feldarabolni) beleforgatom, közben fakanállal egész símára kavarom, só nemigen kell bele, de őrölt borsot teszek hozzá. Amikor alaposan átsült, a megfőzött rizst belekavarom. Egytál étel "egyszer meg lehet enni" jelszóval.


Ha "sokadika van", akkor:

Krumpli-fasírt:

Sós vízben megfőzött krumplit összetörsz, 3-4 főtt tojást beledarabolsz, só, bors, fokhagyma, 1 nyers tojással és liszttel összeállítod. A kész gombócot lapítsd meg és forgasd bele sütés előtt zsemlemorzsába.


Köles-fasírt: (1 csomag = 250.- Ft, és 2-3 főzésre elég, mert ugyanúgy megdagad, mint a rizs)

A kölest sós vízben puhára főzöd, de olyan sűrűre, mint a tejberizst. Várd meg, míg teljesen kihűl és attól kezdve ezt kezeld úgy, mintha hús lenne. A különbség, hogy nem kenyérbéllel, hanem zsemlemorzsával állítod össze. A legvégén a gombócokat kicsit meglapítva, sütés előtt zsemlemorzsába forgatva sütöm.

2011. okt. 20. 08:52
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!