Hogy kell a paprikás krumplit elkésziteni? És mi kell bele?
Hétvégére kb 15-20 társaságra kell bográcsban papirikáskrumplit föznöm de még sosem főztem.
Szóval 20 före miből mennyi kell ? És milyen sorrendben pakoljam és mikor a bográcsba ? Kérem irja le valaki a pontos receptet mert nemakkarok csödöt monadni !!
Egy 17 éves fiucska !!
Hagyományos paprikás krumpli
Hozzávalók 4 személyre:
1,5 kg (új)burgonya
15 dkg parasztkolbász
2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
5 evőkanál olaj
1 evőkanál pirospaprika
1 kávéskanál őrölt kömény
1 dl tejföl
Előkészítés: Az újburgonyát hideg vízbe tesszük, héját lekaparjuk, utána jól megmossuk, az apróbbakat egyben hagyjuk a többit kettévágjuk. A kolbászt pár pillanatra vízbe mártjuk, - így könnyebben lehúzzuk a bőrét, - majd felkarikázzuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk és szeletekre vágjuk. A paradicsomot pár pillanatra szűrőkanállal forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját, és cikkekre vágjuk.
Elkészítés: Lábasban felforrósítjuk az olajat, beletesszük a hagymát, aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a kolbászt, a fokhagymát, a pirospaprikát, az őrölt köményt, kevés vízzel felöntjük, és elkeverjük. Hozzáadjuk az újburgonyát, a zöldpaprikát, a paradicsomot, megsózzuk, lefedjük, és lassú tűzön kb. 30 perc alatt puhára főzzük.
De Én azt mondom neked, hogy ha nagyjából tudod a főzési időt, akkor szépen, sorba rakd bele a dolgokat. Én úgy szoktam, és mindenki csak dícséri! Sok szerencsét!
A mamámék mindig nokedlivel csinálták, én azt imádom.
Amikor már megfőtt a krumpli, a lébe szaggatnak nagyobb nokedliket, aztán már pár perc alatt megfő. És egy kevés zellerport is tesznek bele, majorannát nem.
Ahány ház, annyi szokás, a lényeg, hogy a kolbász jó fűszeres legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!