Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell a paprikás krumplit...

Hogy kell a paprikás krumplit elkésziteni? És mi kell bele?

Figyelt kérdés

Hétvégére kb 15-20 társaságra kell bográcsban papirikáskrumplit föznöm de még sosem főztem.

Szóval 20 före miből mennyi kell ? És milyen sorrendben pakoljam és mikor a bográcsba ? Kérem irja le valaki a pontos receptet mert nemakkarok csödöt monadni !!

Egy 17 éves fiucska !!

2009. ápr. 30. 14:57
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Hagyományos paprikás krumpli

Hozzávalók 4 személyre:

1,5 kg (új)burgonya

15 dkg parasztkolbász

2 fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

1 zöldpaprika

1 paradicsom

5 evőkanál olaj

1 evőkanál pirospaprika

1 kávéskanál őrölt kömény

1 dl tejföl

Előkészítés: Az újburgonyát hideg vízbe tesszük, héját lekaparjuk, utána jól megmossuk, az apróbbakat egyben hagyjuk a többit kettévágjuk. A kolbászt pár pillanatra vízbe mártjuk, - így könnyebben lehúzzuk a bőrét, - majd felkarikázzuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk és szeletekre vágjuk. A paradicsomot pár pillanatra szűrőkanállal forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját, és cikkekre vágjuk.

Elkészítés: Lábasban felforrósítjuk az olajat, beletesszük a hagymát, aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a kolbászt, a fokhagymát, a pirospaprikát, az őrölt köményt, kevés vízzel felöntjük, és elkeverjük. Hozzáadjuk az újburgonyát, a zöldpaprikát, a paradicsomot, megsózzuk, lefedjük, és lassú tűzön kb. 30 perc alatt puhára főzzük.

De Én azt mondom neked, hogy ha nagyjából tudod a főzési időt, akkor szépen, sorba rakd bele a dolgokat. Én úgy szoktam, és mindenki csak dícséri! Sok szerencsét!

2009. ápr. 30. 15:02
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

[link]

ez 6 fő részére szól,de inkább 5

2009. ápr. 30. 15:25
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nagyon jo az elso recept,csak ennyi embernek kb.7-8kg krumplibol csinald,+2kg kolbasz...stb.
2009. ápr. 30. 15:35
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Tegyél bele 1 evőkanál majorannát, úúúgy megbolondítja az ízét hogy csak na!
2009. ápr. 30. 15:40
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Folytatom, 8 kozepes voroshagyma,4gerezd zuzott fokhagyma,3 kozepes zoldpaprika.3 paradicsom(ezek pici darabokra felvagva,egyszerubb ha gepi daraloval osszeapritod),15-20evokanal olaj,3ek.fuszer pirospaprika,1kiskanal komeny, 3evokanal VEGETA+1ek.so(15perc utan kostold meg,es ha kell meg sozhatod tovabb kicsit)a krumpli nagyon szivja magaba a sot,ne felejtsd el megkostolni!En tennek bele meg 3evokanal cukrot es 3db baberlevelet is.DE en nem tennek bele tejfolt,az igazi paprikaskrumpliba nincs tejfol es nem is mindenki szereti ugy!!!
2009. ápr. 30. 15:50
 6/7 A kérdező kommentje:
Uhh ez nekem kicsit sok szerinetm maradok az elsőnél csak rakok bele majoranát..az elsőnél odavan irva hogy 4 fő de én mivel 20 ra csinálom mindenből 5 x többet rakok :D
2009. ápr. 30. 15:52
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

A mamámék mindig nokedlivel csinálták, én azt imádom.

Amikor már megfőtt a krumpli, a lébe szaggatnak nagyobb nokedliket, aztán már pár perc alatt megfő. És egy kevés zellerport is tesznek bele, majorannát nem.

Ahány ház, annyi szokás, a lényeg, hogy a kolbász jó fűszeres legyen.

2009. ápr. 30. 16:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!