Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Daragaluskát (levesbe) hogyan...

Daragaluskát (levesbe) hogyan kell készíteni?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 30. 10:05
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

vagy:):

Hozzávalók:

3 eg. tojás

só, (ételízesítő)

kevés bors

10-15 dkg Dara/gríz

(ha véletlen nagyon sürű/kemény lett, pár kanál víz)

(egy csipet szódabikarbóna hagyható, de lazítja)


Elkészítés:

A tojásokat jól felverjük, és beletesszük az összes hozzávalót. Jól kikeverjük és azonnal forró lobogó enyhén sós vizben kanállal galuskákat szaggatunk. ha megvagyunk vele,a lángot kicsire vesszük és 10-15 percet főzzük. Lezárva még hagyjuk a forró vízben dagadni, és lemosva szürjük. (húsleves, de bármilyen levesbetétnek használhatjuk. Pl.: zöldségleves.)


Tanácsok:

Sokan bosszankodnak, hogy vagy szétesik, vagy nagyon keményre sikerül készíteni a galuskát. Nekem is volt ilyen, de rájöttem, hogy a szódabikarbóna segít, a víz is lazít, esetleg még egy kevés olajjal is lágyíthatjuk. Vigyázni kell viszont, hogy mennyire keverjük sűrűre a masszát. Nem kell csak nokedlitészta keménységű legyen, és akkor még állni is hagyhatjuk. Ezt is előre lehet készíteni sokat, és adagonként fagyasztani.

2009. ápr. 30. 11:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

a legegyszerubb es leggyorsabb:

-fel deci olaj

-1 tojas

-5 evokanal buzadara

-so

ezeket jol osszekevered es ha jol osszeallt,ugy 10-15 perc pihentetes utan szepen beleszaggatod a levesbe.

FINCSI!!!

2009. ápr. 30. 14:49
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!