Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit lehet csinalni egy egesz...

Mit lehet csinalni egy egesz fott csirkebol?

Figyelt kérdés
Kaptam egy egesz csirket es arra gondoltam, hogy megfogom csinalni huslevesnek. Ha betesem az egesz csirket a kuktaba es megfozom a husilevest akkor utanna mit tudnek csinalni a megfott csirkehussal? Sajnos nem szeretem a fott csirkehust csak ugy megenni a levessel. :( Eddig marhahusbol csinaltam a levest de utanna azt ledaraltam es csinatam belolle marhahusos pitet tehat nem volt gond. Na, de a csirkevel mit kezdjek? Utanna megsuthetem ugy egeszbe mondjuk grill alatt? Csak legyszi ne irjatok, hogy nyersen daraboljam fel mert az nem fog menni. :) Nagyon kezdo vagyok ilyen teren. Fove meg talan szet tudom szedni de nyersen semmikepp.
2011. okt. 10. 16:30
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Rakd be sütőbe, pirítsd le. Krumplipürével és savanyúsággal isteni!
2011. okt. 10. 16:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/17 anonim ***** válasza:

Hát egybe ne nagyon tedd bele...

de a főtt husiból pl. salátát lehet csinálni, vagy joghurttal összekeverni

2011. okt. 10. 16:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Miért ne tegye be egyben? Újházi tyúkhúslevesnek hívják és nagyon finom. Tedd csak bele, majd pirítsd le utána sütőben.
2011. okt. 10. 16:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Vagy egészben beteszed a sütőbe, mint ahogyan már írták, vagy szétdarabolod már főzés után és simán serpenyőben még egy picit sütöd. Úgy még száraz sem lesz :-)
2011. okt. 10. 17:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

én azt javaslom, hogy ne kuktában főzd, a jó húsleves titka, a lassú, hosszú gyöngyöző főzés. a csirkét egészben is beleteheted nyugodtan, jó sok zöldséggel.

a zöldségekből csinálhatnál egy vadasmártást, és a sütőben megpirított csirkével , egy kis zsömlegombóccal

vagy krumplikrokettel egy finom második fogás lenne.

de egy jó fűszeres paradicsomszósszal is finom.

2011. okt. 10. 17:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Mi a husi mellé szoktunk kapormártást meg foghagyma mártást csinálni,de lehet enni salátával,burgonyával....bármi:)
2011. okt. 10. 17:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/17 A kérdező kommentje:
Huuu, nagyon szepen koszonom a tanacsokat!!! Na mar alig varom a hetveget, hogy megcsinaljam. Szerinetm sutobe fogom tenni es megpiritom. Ne haragudjatok de megkerdezhetem meg, hogy valamivel be kell fuszerezni ha sutobe teszem vagy csak siman kiveszem a levesbol es beteszem egy tepsibe. Kell foliat tenni ra es ti hany fokon szoktatok sutni. Esetleg tegyek ala olajat. Legyszi ne haragudjatok de tenleg nem tudom.
2011. okt. 10. 17:31
 8/17 anonim ***** válasza:

Ha már megfőtt, és szét tudod szedni, mindenképp sózd be és egy kicsit (kb. 1-2 órát) hagyd, hogy a só átjárja. Egyéb fűszerekkel is meg szoktuk pörgetni. Lehet kapni baromfi sült fűszerkeveréket, de lehet összeválogatni saját ízlés szerint is. Ezt is a sózással egyidőben pörgesd rá.

Fóliát csak akkor szoktunk rátenni, ha azt akarjuk, hogy az alatta képződő gőzben a nyers hús (és teljesen mindegy, hogy csirke, disznó vagy akármi) megpuhuljon. Ha már főzve rakod a tepsibe, akkor a fóliát már elhagyhatod.

Zsír vagy olaj mindenképp kell alá, különben nincs miben megsülnie.

Bele fogsz jönni, ne izgulj!

2011. okt. 10. 17:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/17 anonim ***** válasza:
óvatosan emeld ki a levesből, nahogy szétessen. darabold kedved szerint, és egy kis fűszerrel, sóval megszórhatod. ( pl. egy tálkában összekeversz sót, borsot, majorannát, egy kis őrölt köményt, egy csipet pirospaprikát.) préselt fokhagymát is kenhetsz rá. mindenképpen kend ki a tepsit zsiradékkal és a húsok tetejét is simogasd át a zsíros kezeddel:)
2011. okt. 10. 18:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/17 anonim ***** válasza:

A megfőtt csirkét (amikor egy kicsit már hűlt) fogd meg egyik kezeddel a comja tövét, a másikkal a mellehúsát, kezdd el a combot "letörni" róla. Ahol fordul = nyersen is ott kell szétszedni.

Ugyanezt megcsinálod a szárnyánál is.

A mellehúsát: ahol a szárnya kijött, ott vágj lefelé késsel, hogy a far-hát és a mellehúsa külön darab legyen. A mellehúsát még szokták hosszában ketté-vágni nyersen, de nem feltétlen szükséges, szép darab lesz belőle, ha egyben hagyod. Addig próbálgatod majd nyersen, míg bele nem jössz. Nem ördöngős, azt kell keresni, hogy hol "fordul" a csont magától, a késsel ott kell rásegíteni.

2011. okt. 10. 18:03
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!