Mit lehet csinalni egy egesz fott csirkebol?










Hát egybe ne nagyon tedd bele...
de a főtt husiból pl. salátát lehet csinálni, vagy joghurttal összekeverni















én azt javaslom, hogy ne kuktában főzd, a jó húsleves titka, a lassú, hosszú gyöngyöző főzés. a csirkét egészben is beleteheted nyugodtan, jó sok zöldséggel.
a zöldségekből csinálhatnál egy vadasmártást, és a sütőben megpirított csirkével , egy kis zsömlegombóccal
vagy krumplikrokettel egy finom második fogás lenne.
de egy jó fűszeres paradicsomszósszal is finom.










Ha már megfőtt, és szét tudod szedni, mindenképp sózd be és egy kicsit (kb. 1-2 órát) hagyd, hogy a só átjárja. Egyéb fűszerekkel is meg szoktuk pörgetni. Lehet kapni baromfi sült fűszerkeveréket, de lehet összeválogatni saját ízlés szerint is. Ezt is a sózással egyidőben pörgesd rá.
Fóliát csak akkor szoktunk rátenni, ha azt akarjuk, hogy az alatta képződő gőzben a nyers hús (és teljesen mindegy, hogy csirke, disznó vagy akármi) megpuhuljon. Ha már főzve rakod a tepsibe, akkor a fóliát már elhagyhatod.
Zsír vagy olaj mindenképp kell alá, különben nincs miben megsülnie.
Bele fogsz jönni, ne izgulj!










A megfőtt csirkét (amikor egy kicsit már hűlt) fogd meg egyik kezeddel a comja tövét, a másikkal a mellehúsát, kezdd el a combot "letörni" róla. Ahol fordul = nyersen is ott kell szétszedni.
Ugyanezt megcsinálod a szárnyánál is.
A mellehúsát: ahol a szárnya kijött, ott vágj lefelé késsel, hogy a far-hát és a mellehúsa külön darab legyen. A mellehúsát még szokták hosszában ketté-vágni nyersen, de nem feltétlen szükséges, szép darab lesz belőle, ha egyben hagyod. Addig próbálgatod majd nyersen, míg bele nem jössz. Nem ördöngős, azt kell keresni, hogy hol "fordul" a csont magától, a késsel ott kell rásegíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!