Ételek lefagyasztásában kérhetek segítséget?
Még soha semmit nem fagyasztottam le, de úgy érzem eljött az ideje:)
Hány napos maradék kaját lehet lefagyasztani?Vagy egyből miután megfő be kell rakni a fagyóba?És ha ki szeretenék venni valamit a fagyóból, akkor azt mennyi időn belül kell elfogyasztani?Napokig az nem áll el, ugye?Illetve írnátok nekem néhány olyan ebédötletet amit le lehet fagyasztani?
Köszönöm a segítséget!
1-2 napos kajákat lehet fagyasztani. Ha valamit ki szeretnél,venni azt előzö este vedd ki . pörölteket, káposztás étleket, tészta szószokat, még a kifőtt
tésztát is.
Én csak a túrót,és az élesztőt nem fagyasztottam még le.
maradék,sült húsokat,halat,mindent csak figyelj oda ,hogy ne évekig maradjon a fagyasztóba.
Pékárut is le lehet fagyasztani, a hagymát összekockázva kisebb adagokban is le szoktam így nem kell főzés előtt vacakolni.
Néhány ebéd ötlet: Babgulyást, pörköltek, milánói szószok, főzelékek.
Főzés után, amikor kihűlt rögtön teszem a fagyasztóba azt, amit "jobb napokra" szántam. Amikor eljön az ideje, előző este kiveszem a fagyasztóból, akkor még berakom a normál hűtőbe éjszakára, tálcára, hogy a doboz vagy lábas külső oldaláról lecsorgó jégkristályok ne áztasság el az alatta levőt. Másnap reggel kiteszem az asztalra, fedő le, akkor még a benne levő kaja csupa jég. Szobahőmérsékleten szépen kienged.
Minden fagyasztott kaját átforralok, és lehetőleg még aznap, max. másnap elfogyasztok. Ezeket visszafagyasztani tilos!
Nyersen bármit, persze konyhakészre felpucolva és megfelelő mennyiségű adagokba porciózva fagyasztok: zöldség, gyümölcs, nyershús, ami éppen úgy adódik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!