Sóskafőzelék, hogyan?
Van itthon 450 g fagyasztott sóskám. Valaki lenne olyan kedves és leírná nekem lépésről-lépésre, hogy miként csinálhatnék belőle főzeléket?
Keresgéltem a neten, de 5-ből 5 másképp írta le.
A válaszokat előre is nagyon köszönöm.
Hozzávalók:
sóska
liszt
tejföl
tojás
burgonya
Elkészítés:
sóskát apróra vágom (mint a petrezselymet!)
kevés olajon megpárolom addig amíg szétesik, majd megsózom, közben egy nagy tejfölbe 1,5 evőkanál lisztet elkeverek és hozzáadom a sóskához, egyet rottyan és kész - tutirecept. hu
Én így csinálom, sőt egy pici fokhagymát nyomok bele, amikor a sóskát párolom az olajon.
Fagyasztott sóskát felteszem vízban főni. Ha olyanom van, akkor tejet is teszek bele. Ha kiengedett, és darabos, merülő mixerrel kicsit egynemüsítem.
Mi savanyúan szeretjük, így csak só, bors és kis vegeta megy bele. Világos rántást készítek és ezzel sűrítem. Ha kész, akkor egy pohár tejfölt keverek még bele.
Egy 450 g-os adag elég sok, hogy ne legyen vadsavanyú kell hozzá legalább 6 dl víz.
Tálalás lehet keménytojással, főtt krumplival, bubdáskenyérrel.
Üdv!
Mindenkinek köszönöm, főleg a 21:40-es válaszolónak.
Még 2 kérdés:
-kezdetben mennyi vizet tegyek a főzéshez? Kb. annyit hogy ellepje?
- a világos rántás alatt mit értesz? Mennyi tejfölbe mennyi lisztet tegyek? Te hogyan szokatad?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!