Tarhonyát hogy csináljam?
:) én is sajna mindig így járok, ezért már inkább nem is próbálkozok :)
De hallottam olyat, hogy dupla adag vízzel kell felönteni - pirítás után - aztán letakarni, és magától megduzzad.. :)
De jó elkészítésre én is kíváncsi lennék :)
hagymát dinsztelsz olajon, megpirítod rajta a tarhonyát, amikor már szép barna, akkor kétszeres vízzel felöntnöd és _nagyon kis lángon_ hagyod főni fedő alatt (nem nagyon szabad kevergetni), ha már nagyjából elfőtte a vizét, de még szottyos, akkor lekapcsolod alatta a lángod és lefedve hagyod 10-15 percig gondolkozni, hogy beigya a levet - így pergős, gusztusos lesz
persze a fűszerezés egyéni ízlés szerinti - pirospaprika, kömény, vagy pörköltöt belekeverni, esetleg paprikát-paradicsomot belefőzni stb, ez már részletkérdés
én a rizst is ugyanígy főzöm, csak persze azt nem barnára pirítom, hanem kifehéredésig
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!