Tepsis kaját szeretnék csinálni, de hogyan?
Szóval olyat szeretnék, h krumpli alulra rá a csirke szárnyak, arra pedig mozarella.
A kérdés: beteszem a krumplit, tegyek rá olajat? Illetve gondolom a mozarellát csak a végén tegyem rá, amikor már kész ugye? És: mennyi ideig hány fokon a sütő mely részébe tegyem?
Kérlek ne linkeljetek receptet, mert azok pont nem válaszolnak a fontos kérdéseimre, és azt találok magamtól is, egy tapasztalt háziasszony, v főzni szerető ffi tapasztalataira lennék kíváncsi, köszönöm! Persze megy a zöld pacsi
Szia!
Én a helyedben kicsi kockákra vágnám a krumplit vagy karikáznám (csak azért, mert a csirkeszárny gyorsabban átsül szerintem), rá egy kis olajat, esetleg pici vizet, meg a fűszerezett csirkeszárnyakat, aztán alufóliával letakarva sütném, amíg megpuhul, végül rátenném a sajtot, és alufólia nélkül megpirítanám. :)
Majd írj, hogy sikerült. :)
A tepsi aljára is tegyél olajat, a csirkeszárnyakat előtte valami fűszerrel ízesítsd, ehhez szerintem jól menne a mézes-ketchupos pác.
A mozzarellát én felvágnám laposra, és tényleg a végén tenném hozzá, de jobb lenne szerintem, ha rendes sajtot reszelnél rá, füstölt, és trappistát vegyesen.
Nekem nincsenek fokok a sütőmön, forró sütőbe tenném, levenném közepesre, amikor beteszem, a végén megint forr, amikor rákerül a reszelt sajt.
A csirke tetejére tehetsz nyers paradicsomkarikákat is, arra a besamellt, hmmm, de isteni lehet, majd írd le, h mit készítettél.
A nem a ketchupos szószt teszed rá, akkor lehet készíteni egy besamellt, abba is tehetsz sajtot, és azt öntsd a krumplira, és a csirkére. Tömlős sajtot nyomj akkor bele, a reszeltet meg a tetejére.
Én nem szeretem a túl olajos ételeket, ezért úgy készíteném, hogy karikára vágva a krumpli, alá pedig vizet öntenék. A csirkéből úgyis kisül egy csomó zsír, ami bőven elég.
Előmelegíteni a sütőt szerintem felesleges energiapazarlás, amikor beteszed, kapcsold maximumra, aztán vedd le közepes fokozatra, kb. 200 fokra. Persze ha termosztátos a sütőd, akkor csak állítsd be 200 fokra. A sütő középső részébe tedd, vagy kicsit magasabbra.
Hm. az enyém nem lesz diétás.
Kend ki épphogy olajjal a tepsit, fektess le szalonnacsíkokat (mondjuk bacon), arra karikára vágott krumpli (mintha rakott krumpliba vágnád), és arra a fűszerezett cs.szárny. Tetejére mehet a mozzarella, mondjuk reszelve, v azt nem tudom, h akarod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!