Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tepsis kaját szeretnék csináln...

Tepsis kaját szeretnék csinálni, de hogyan?

Figyelt kérdés

Szóval olyat szeretnék, h krumpli alulra rá a csirke szárnyak, arra pedig mozarella.

A kérdés: beteszem a krumplit, tegyek rá olajat? Illetve gondolom a mozarellát csak a végén tegyem rá, amikor már kész ugye? És: mennyi ideig hány fokon a sütő mely részébe tegyem?

Kérlek ne linkeljetek receptet, mert azok pont nem válaszolnak a fontos kérdéseimre, és azt találok magamtól is, egy tapasztalt háziasszony, v főzni szerető ffi tapasztalataira lennék kíváncsi, köszönöm! Persze megy a zöld pacsi

2011. okt. 5. 16:44
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én a helyedben kicsi kockákra vágnám a krumplit vagy karikáznám (csak azért, mert a csirkeszárny gyorsabban átsül szerintem), rá egy kis olajat, esetleg pici vizet, meg a fűszerezett csirkeszárnyakat, aztán alufóliával letakarva sütném, amíg megpuhul, végül rátenném a sajtot, és alufólia nélkül megpirítanám. :)

Majd írj, hogy sikerült. :)

2011. okt. 5. 16:51
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

A tepsi aljára is tegyél olajat, a csirkeszárnyakat előtte valami fűszerrel ízesítsd, ehhez szerintem jól menne a mézes-ketchupos pác.

A mozzarellát én felvágnám laposra, és tényleg a végén tenném hozzá, de jobb lenne szerintem, ha rendes sajtot reszelnél rá, füstölt, és trappistát vegyesen.

Nekem nincsenek fokok a sütőmön, forró sütőbe tenném, levenném közepesre, amikor beteszem, a végén megint forr, amikor rákerül a reszelt sajt.

A csirke tetejére tehetsz nyers paradicsomkarikákat is, arra a besamellt, hmmm, de isteni lehet, majd írd le, h mit készítettél.

A nem a ketchupos szószt teszed rá, akkor lehet készíteni egy besamellt, abba is tehetsz sajtot, és azt öntsd a krumplira, és a csirkére. Tömlős sajtot nyomj akkor bele, a reszeltet meg a tetejére.

2011. okt. 5. 16:55
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Lemaradt, egy pici vizet, kb fél decit is tegyél alá, és pótold, ha szükséges.
2011. okt. 5. 16:56
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Tegyél sütőpapírt a tepsibe, önts rá 1-2 evőkanálnyi olajt, vékony karikára vágd fel a krumplit, sózd meg és kicsit keverd el az olajjal, ted rá a sózot, őrölt borssal és majorannával befűszerezett csirkét, én tennék rá pár karika paradicsomot is, takard le alufóliával és 1 órát süsd közepes lángon, majd vedd le a fóliát és tegyél rá sajtot. Trapistát ajánlom, nekünk a mozarella sütve nem jött be, süsd még a sajt rá nem pirul, kb 10 perc.
2011. okt. 5. 17:01
 5/8 anonim ***** válasza:
77%

Én nem szeretem a túl olajos ételeket, ezért úgy készíteném, hogy karikára vágva a krumpli, alá pedig vizet öntenék. A csirkéből úgyis kisül egy csomó zsír, ami bőven elég.

Előmelegíteni a sütőt szerintem felesleges energiapazarlás, amikor beteszed, kapcsold maximumra, aztán vedd le közepes fokozatra, kb. 200 fokra. Persze ha termosztátos a sütőd, akkor csak állítsd be 200 fokra. A sütő középső részébe tedd, vagy kicsit magasabbra.

2011. okt. 5. 17:05
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Hm. az enyém nem lesz diétás.

Kend ki épphogy olajjal a tepsit, fektess le szalonnacsíkokat (mondjuk bacon), arra karikára vágott krumpli (mintha rakott krumpliba vágnád), és arra a fűszerezett cs.szárny. Tetejére mehet a mozzarella, mondjuk reszelve, v azt nem tudom, h akarod.

2011. okt. 5. 17:06
 7/8 anonim ***** válasza:
Tényleg, kevés vizet ne felejts az aljára tenni.
2011. okt. 5. 17:06
 8/8 A kérdező kommentje:
Nyami nyami köszönöm szépen állati éhes lettem :D
2011. okt. 5. 17:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!