Írjatok jó húsleves tippeket, mit tesztek bele amitől nagyon jó lesz?
A lestyán az, amitől a magginak a maggiíze van.
És igen, zeller is kell.
Anyós szerint: JOÓ BEZŐCCSÉGELEM!
Vagyis legalább kétszer annyit, mint először gondoltad!
Vegetát, húsvarázs és egyéb mű ízeket én elfelejteném, mint ahogyan a lilahagymát is- sem a színe, sem az íze nem húslevesbe való...
A magam részéről: 3-4 óra alig gyöngyöző főzés végén kerülnek a csont/hús és a héjatlan hagyma meg a teatojásba zárt egész borsok ééééés a BORÓKABOGYÓ!! mellé a zöldségek a levesbe. Sok sárgarépa és kevés fehér, némi zeller, valami kelféle (karfiol, karalábé, kelkáposztalevél, kelbimbó valamelyike vagy mindegyike), ha van otthon egy kis gomba, zöldborsóból egy maréknyi, paprika, ha van, egy teáskanálnyi sürített paradicsom, vagy egy egész, félbevágva.
Fokhagymát NEM teszek bele, a habot leszedem.
A zöldségekkel már erősebbre kapcsolom a lángot-nekik főniük kell, nem ázniuk.
Fűszerezés a végére marad: só, egy teáskanál lestyán, slussz.
Nem kell színezni, a lassú főzéstől, répától, paradicsomtól gyönyörű színe lesz, a boróka és a lestyán nélkül meg menza íze- de persze ízlés dolga, nálunk ez az igazi húsleves.
Ha nincs idő habozni, két félbevágott, meghámozott krumpli kitisztítja, de ezeket félig nyersen ki kell halászni a levesből, mert ha kiázik a keményítő, zavaros lesz.
Ez igaz.. Nyammmm. :) Fokhagymát mi sem teszünk bele- attól kocsonyaíze lesz. Évekig kerestem a tökéletes (nekünk) húsleves ízét, kísérletezgettem, próbálkoztam, mígnem rájöttem, hogy a fokhagyma rontja el. Hangsúlyozom:a mi szájízünk szerint.
A borókát kipróbálom! Én is hallottam, hogy csodákat művel.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!