Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Írjatok jó húsleves tippeket,...

Írjatok jó húsleves tippeket, mit tesztek bele amitől nagyon jó lesz?

Figyelt kérdés
Most csinálok húslevest, már fő egy órája, mi az amit tehetnék még bele, vagyis inkább ti szerintetek mitől lesz fantasztikusan jó ízű? Saját ötleteket várok, amit még most is 1 órás főzés után tudok hasznosítani, beletenni.
2009. ápr. 28. 09:48
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
97%
Lilahagymától csúnya szine lesz!
2009. ápr. 28. 10:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/25 anonim ***** válasza:
93%

A lestyán az, amitől a magginak a maggiíze van.

És igen, zeller is kell.

2009. ápr. 28. 10:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

Anyós szerint: JOÓ BEZŐCCSÉGELEM!

Vagyis legalább kétszer annyit, mint először gondoltad!

2009. ápr. 28. 10:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/25 anonim ***** válasza:
56%
A habot le kell szedni, mert abban van a Rosszkoleszterin.
2009. ápr. 28. 10:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

Vegetát, húsvarázs és egyéb mű ízeket én elfelejteném, mint ahogyan a lilahagymát is- sem a színe, sem az íze nem húslevesbe való...

A magam részéről: 3-4 óra alig gyöngyöző főzés végén kerülnek a csont/hús és a héjatlan hagyma meg a teatojásba zárt egész borsok ééééés a BORÓKABOGYÓ!! mellé a zöldségek a levesbe. Sok sárgarépa és kevés fehér, némi zeller, valami kelféle (karfiol, karalábé, kelkáposztalevél, kelbimbó valamelyike vagy mindegyike), ha van otthon egy kis gomba, zöldborsóból egy maréknyi, paprika, ha van, egy teáskanálnyi sürített paradicsom, vagy egy egész, félbevágva.

Fokhagymát NEM teszek bele, a habot leszedem.

A zöldségekkel már erősebbre kapcsolom a lángot-nekik főniük kell, nem ázniuk.

Fűszerezés a végére marad: só, egy teáskanál lestyán, slussz.

Nem kell színezni, a lassú főzéstől, répától, paradicsomtól gyönyörű színe lesz, a boróka és a lestyán nélkül meg menza íze- de persze ízlés dolga, nálunk ez az igazi húsleves.

Ha nincs idő habozni, két félbevágott, meghámozott krumpli kitisztítja, de ezeket félig nyersen ki kell halászni a levesből, mert ha kiázik a keményítő, zavaros lesz.

2009. ápr. 28. 10:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/25 anonim ***** válasza:
97%
Én viszont 3x annyi petrezselymet teszek bele, mint répát. Nekünk csak így igazi.
2009. ápr. 28. 10:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
10:30-as vagyok. Persze, hát ez ízlés dolga.:) Anyuék is fehérrépásan szeretik, mondván, hogy úgy savanykásabb. Én meg sok sárgával, de petrezselyemzöldet számolatlanul teszünk bele mi is.
2009. ápr. 28. 10:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Egyszer azt hallottam, hogy ahány ház, annyi féle ízű húsleves van...a válaszokat olvasva ebben tényleg van valami, én speciel mindegyiket nagyon szívesen megkóstolnám:)
2009. ápr. 28. 10:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

Ez igaz.. Nyammmm. :) Fokhagymát mi sem teszünk bele- attól kocsonyaíze lesz. Évekig kerestem a tökéletes (nekünk) húsleves ízét, kísérletezgettem, próbálkoztam, mígnem rájöttem, hogy a fokhagyma rontja el. Hangsúlyozom:a mi szájízünk szerint.

A borókát kipróbálom! Én is hallottam, hogy csodákat művel.:)

2009. ápr. 28. 10:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/25 anonim ***** válasza:
97%
Én szoktam belefőzni még egy negyed kelkáposztát, nekünk úgy az igazi.. :)
2009. ápr. 28. 11:09
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!