Írjatok jó húsleves tippeket, mit tesztek bele amitől nagyon jó lesz?
A szokásos dolgokon kívül én egy kevés lestyánt és egy nagyon pici szerecsendiót szoktam beletenni.
Nemrég hallottam valami főzőműsorban, hogy a hagymást ne pucoljuk meg, csak meg kell mosni, de ezt még nem próbáltam.
Szia!
Hááát, az anyukámtól azt tanultam, hogy tegyek bele minél több zöldséget. És valóban, a csontos hús mellett teszünk bele:
-srépát
-fehérrépát
-zellert (ebből nem sokat, he vigye el az ízét)
-karalábét
-1 fej hagymát
- 1-2 gerezd fofhagymát
-zöldségzöldjét
- sót, borsot, vegetát
(Ha teszel bele egy egész paprikát és paradicsomot az sem rontja el.)
Ha "felhabzott" az le szoktam merni, ne legyen zavaros a leves, és lassú tűzön főzöm Forralni nem szabad, mert zavaros lesz. A végén ahagymákat, paparikát, parit ki szoktam venni.
Hús lehet bármi (de ne csak mutatóban):
- pulykanyak, szárny
- csirke comb, szárny, farhát
- csontos vagy húsos karaj
Jó főzöcskézést!
A titok: legalább nég yóra főzés, és legalább 12 féle hozzávaló.
Reggel 6-kor:Felteszed a húst, de inkább sok csontot főzni.Velőscsontot, ha van. Hideg vízbe és nagyon lassan főzöd.
Később, ahogy forrna, 1 kanál sót, majd a gyorsabban fővő húsrészeket, zúzát.
Aztán szemes bors, 3-4 gerezd fokhagyma, de nem kell megpucolni teljesen. Petrezselyemgyökér, karalábé, répa, kelbimbó, karfiol, káposztacikkely, karalábé, 1krumpli. A vége felé esetleg zöldborsó, gomba. A végén a máj. Tehetsz bele pici darab szerecsendiót is. Esetleg húsleveskockát, ha gyenge a hús. Mielőtt kész, petrezselyemzöldet, lestyánt.
Lényeg, hogy soha nem szabad forrnia, csak csendesen fő. Lassú tűzön, mindig egy pici vizeta hozzáadva, illetve a hozzávalók egyenkénti adagolásával. Puhulási sorrendben add hozzá!
Ha megfőtt, elvált a hús a csonttól, le kell szűrni.
A nagyobb húsokat, néhány zöldséget visszaraksz, atöbbi egy télra öntve sóvalelőétel lesz.
A levének áttetszőnek kell lennie, a tetején arany fillérek.
Ha mégis zavaros lenne, vannak praktikák menteni. Akkor lesz zavaros, ha túl gyorsan fő.
Nagyon fontos, hogy eléég ideje legyen. És hogy mibő főzöd?
Legjobb egy idősebb tyúkból, marhacsontból+húsból. Pulykanyakból, vagy pulykaszárnyból is nagyon finom levest lehet csinálni. Végső esetben néhány csirkefarhát+nyak is jó vaLAmire, de akkor dobj bee leveskockát! Csont nélkül húslevest nem tudsz jót főzni.
Egy kis kivett levesben külön főzz hozzá csigatésztát, cérnametéltet! Csak a tányéron szedd rá a levest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!