Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Írjatok jó húsleves tippeket,...

Írjatok jó húsleves tippeket, mit tesztek bele amitől nagyon jó lesz?

Figyelt kérdés
Most csinálok húslevest, már fő egy órája, mi az amit tehetnék még bele, vagyis inkább ti szerintetek mitől lesz fantasztikusan jó ízű? Saját ötleteket várok, amit még most is 1 órás főzés után tudok hasznosítani, beletenni.
2009. ápr. 28. 09:48
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
100%

A szokásos dolgokon kívül én egy kevés lestyánt és egy nagyon pici szerecsendiót szoktam beletenni.

Nemrég hallottam valami főzőműsorban, hogy a hagymást ne pucoljuk meg, csak meg kell mosni, de ezt még nem próbáltam.

2009. ápr. 28. 09:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/25 anonim ***** válasza:
97%
hagymást=hagymát
2009. ápr. 28. 09:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/25 anonim ***** válasza:
100%

Szia!


Hááát, az anyukámtól azt tanultam, hogy tegyek bele minél több zöldséget. És valóban, a csontos hús mellett teszünk bele:

-srépát

-fehérrépát

-zellert (ebből nem sokat, he vigye el az ízét)

-karalábét

-1 fej hagymát

- 1-2 gerezd fofhagymát

-zöldségzöldjét

- sót, borsot, vegetát

(Ha teszel bele egy egész paprikát és paradicsomot az sem rontja el.)

Ha "felhabzott" az le szoktam merni, ne legyen zavaros a leves, és lassú tűzön főzöm Forralni nem szabad, mert zavaros lesz. A végén ahagymákat, paparikát, parit ki szoktam venni.

Hús lehet bármi (de ne csak mutatóban):

- pulykanyak, szárny

- csirke comb, szárny, farhát

- csontos vagy húsos karaj


Jó főzöcskézést!

2009. ápr. 28. 09:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/25 anonim ***** válasza:
97%
fofhagyma=fokhagyma
2009. ápr. 28. 09:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/25 A kérdező kommentje:
A hagymát azért nem szokták megpucolni, mert barnítja a levest, bár állítólag a lilahagymának sokkal barnítóbb a hatása. A lestyántól nem lesz túl egyedi az íze? Mert a párom csak a hagyományos ízek kedvelője..
2009. ápr. 28. 09:58
 6/25 anonim ***** válasza:
100%
anyukám végén tesz bele paradicsomot, meg szokott paprikát.
2009. ápr. 28. 10:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/25 A kérdező kommentje:
Ja meg van a Maggi húsvarázs, attól a pörköltnek mindig nagyon jó íze van, csak nem szoktam elárulni az is van benne, levesbe is lehet tenni, mondjuk só helyett is, szerintetek csalás? Mert a húsleves kockát én is annak tartom de ez tényleg nagyon jóízűvé teszi az ételeket.
2009. ápr. 28. 10:04
 8/25 anonim ***** válasza:
100%
Pici sáfrány csodát művel vele!!!
2009. ápr. 28. 10:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/25 anonim ***** válasza:
100%
Próbáljátok ki, hogy a felhabzáskor nem szeditek le a habot, csendes forrásnál el fog tűnni,és így nem veszed ki a levesből az értékes fehérjetartalmat!! Ami tulajdonképpen a hab(kicsapódott fehérje)
2009. ápr. 28. 10:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/25 anonim ***** válasza:
100%

A titok: legalább nég yóra főzés, és legalább 12 féle hozzávaló.


Reggel 6-kor:Felteszed a húst, de inkább sok csontot főzni.Velőscsontot, ha van. Hideg vízbe és nagyon lassan főzöd.

Később, ahogy forrna, 1 kanál sót, majd a gyorsabban fővő húsrészeket, zúzát.

Aztán szemes bors, 3-4 gerezd fokhagyma, de nem kell megpucolni teljesen. Petrezselyemgyökér, karalábé, répa, kelbimbó, karfiol, káposztacikkely, karalábé, 1krumpli. A vége felé esetleg zöldborsó, gomba. A végén a máj. Tehetsz bele pici darab szerecsendiót is. Esetleg húsleveskockát, ha gyenge a hús. Mielőtt kész, petrezselyemzöldet, lestyánt.

Lényeg, hogy soha nem szabad forrnia, csak csendesen fő. Lassú tűzön, mindig egy pici vizeta hozzáadva, illetve a hozzávalók egyenkénti adagolásával. Puhulási sorrendben add hozzá!


Ha megfőtt, elvált a hús a csonttól, le kell szűrni.

A nagyobb húsokat, néhány zöldséget visszaraksz, atöbbi egy télra öntve sóvalelőétel lesz.

A levének áttetszőnek kell lennie, a tetején arany fillérek.

Ha mégis zavaros lenne, vannak praktikák menteni. Akkor lesz zavaros, ha túl gyorsan fő.

Nagyon fontos, hogy eléég ideje legyen. És hogy mibő főzöd?

Legjobb egy idősebb tyúkból, marhacsontból+húsból. Pulykanyakból, vagy pulykaszárnyból is nagyon finom levest lehet csinálni. Végső esetben néhány csirkefarhát+nyak is jó vaLAmire, de akkor dobj bee leveskockát! Csont nélkül húslevest nem tudsz jót főzni.

Egy kis kivett levesben külön főzz hozzá csigatésztát, cérnametéltet! Csak a tányéron szedd rá a levest.

2009. ápr. 28. 10:09
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!