Töki Pompos receptet valaki el tudná nekem küldeni?
Hát, nekem egész olyan lett, mit a kemencés, habár a kemence annyit dob rajt, hogy van némi füstös íze.
Én mivel általában lusta vagyok dagasztani:)) így oldom meg:
liszt, só, olaj, élesztő, víz. Összegyúrom, hogy közepesen lágy legyen, hagyom kelni kb 30 percet. Kinyújtom, beleteszem tepsibe, picit sütötm előmelegített sütőben. Közben felkockázott szalonnát megpirítok, felkarikázom a hagymát. Mikor félig megsült, megkenem tejföllel, ráteszem a hagymát és a szalonnát, sütöm míg szinte teljesen kész, majd teszek rá sajtot, majd visszateszem és picit rápirítom a sajtot:)
Szerintem fincsi:)
Köszönöm!
Amúgy nekem időm nincs dagasztani (meg nem is szeretek:P).
Üdv
1 közepes főtt, lehűtött burgonya összetörve
2 dl a burgonya főzővizéből
2 tk. só
3 ek. olaj
50 dkg kenyérliszt
1 tk. cukor
2 dkg élesztő
A hozzávalókból tésztát dagasztok. Ha szükséges kevés vízzet adok még hozzá, de csak óvatosan, mert a burgonya lágyítja a tésztát. Hagyom duplájára kelni. Egy nagyobb sütőtepsit sütőpapírral kibélelek, a megkelt tésztát belenyomkodom.
Tetejére:
1 nagy doboz tejföl
1 g fokhagyma
csipet só
őrőlt bors
5 dkg reszeltsajt
2 fej lilahagyma
kb. 20 dkg apróra vágott bacon szalonna
A tejfölbe belereszelem a fokhagymát, a sajtot. Ízesítem sóval, borssal. A kinyújtott tésztára kenem. Elrendezem rajta a karikára vágott lilahagymát, végül megszórom a jó húsos bacon szalonnával.
20-30 percig hagyom pihenni, majd 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt pirosra sütöm. Paradicsommal, nyáron egy pohár hideg sörrel kitünő.
Es ahonnan ezt olvastam:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!