Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Töki Pompos receptet valaki...

Töki Pompos receptet valaki el tudná nekem küldeni?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 27. 13:38
 1/6 anonim ***** válasza:
76%

[link]

[link]

A google kihoz egy csomó oldalt, ahol megtalálhatod a receptet.

2009. ápr. 27. 14:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Én próbáltam többet is, és nem olyan volt mint amit árulnak, engem olyan recept érdekelne amit valaki már valóban kipróbált és jó lett.
2009. ápr. 28. 16:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Azért nem lesz sose olyan,mert az igazi töki pompost búbos kemencébe sütik, otthon ezt a sütő nem tudja visszaadni.
2009. ápr. 28. 21:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
88%

Hát, nekem egész olyan lett, mit a kemencés, habár a kemence annyit dob rajt, hogy van némi füstös íze.

Én mivel általában lusta vagyok dagasztani:)) így oldom meg:

liszt, só, olaj, élesztő, víz. Összegyúrom, hogy közepesen lágy legyen, hagyom kelni kb 30 percet. Kinyújtom, beleteszem tepsibe, picit sütötm előmelegített sütőben. Közben felkockázott szalonnát megpirítok, felkarikázom a hagymát. Mikor félig megsült, megkenem tejföllel, ráteszem a hagymát és a szalonnát, sütöm míg szinte teljesen kész, majd teszek rá sajtot, majd visszateszem és picit rápirítom a sajtot:)

Szerintem fincsi:)

2009. ápr. 29. 14:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Amúgy nekem időm nincs dagasztani (meg nem is szeretek:P).

Üdv

2009. ápr. 30. 10:47
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

1 közepes főtt, lehűtött burgonya összetörve

2 dl a burgonya főzővizéből

2 tk. só

3 ek. olaj

50 dkg kenyérliszt

1 tk. cukor

2 dkg élesztő

A hozzávalókból tésztát dagasztok. Ha szükséges kevés vízzet adok még hozzá, de csak óvatosan, mert a burgonya lágyítja a tésztát. Hagyom duplájára kelni. Egy nagyobb sütőtepsit sütőpapírral kibélelek, a megkelt tésztát belenyomkodom.


Tetejére:


1 nagy doboz tejföl

1 g fokhagyma

csipet só

őrőlt bors

5 dkg reszeltsajt

2 fej lilahagyma

kb. 20 dkg apróra vágott bacon szalonna

A tejfölbe belereszelem a fokhagymát, a sajtot. Ízesítem sóval, borssal. A kinyújtott tésztára kenem. Elrendezem rajta a karikára vágott lilahagymát, végül megszórom a jó húsos bacon szalonnával.

20-30 percig hagyom pihenni, majd 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt pirosra sütöm. Paradicsommal, nyáron egy pohár hideg sörrel kitünő.

Es ahonnan ezt olvastam:

[link]

2009. ápr. 30. 14:58
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!