Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ki tud ilyet küldeni? Igazán...

Ki tud ilyet küldeni? Igazán finom linzer receptet keresek.

Figyelt kérdés
Olyat szeretnék, ami finom, omlós, és lehet belőle linzer karikát vagy islert csinálni. Lehetőleg nem túl bonyolult. Csak olyat írjatok, amit már Ti is kipróbáltatok, a google-t én is ismerem!
2010. jan. 8. 16:29
 1/9 anonim ***** válasza:

Nagymamám ischlere (kakaókrémes):

Tészta:

25 dkg margarin

20 dkg porcukor

2 tojás

1 csomag vaníliás cukor

1 citroma leve vagy 2 evőkanál citromlé

50 dkg sima liszt

Ezeket összegyúrni, hűtőbe rakni. Utána fél cm - 3 mm vastagra nyújtani, köröket szaggatni belőle, világosbarnára sütni.

Krém:

3 egész tojást, 6 evőkanál cukrot és 1 evőkanál lisztet gőz fölött sűrűre főzni (sokáig tart és csak óvatósan, lassú tűzön lehet hogy ne csapódjon ki). Utána ha kihűlt, 20 dkg vajat és 2-3 evőkanál kakaót kell belekeverni.

Máz:

10 dkg étcsokit, 10 dkg vajat és 1 evőkanál olajat gőz fölött megolvasztani.

A tésztából a karikákat a krémmel kettesével össze kell ragasztani, és a felső karikát a mázba mártani, hagyni dermedni.

Váncza-féle linzer (tesóm szokta csinálni):

Tészta:

15 dkg cukor

35 dkg liszt

2 egész tojás

késhegynyi törött fahéj

1 csomag sütőpor

1 csomag vaníliás cukor

1-2 evőkanál tejföl

Ezeket összegyúrni, ha túl lágy, hűtőbe rakni. Fél cm vastagra kell nyújtani, korongokat szúrni belőle (fele sima, fele lyukas formával). A tetőket (a lyukasak) tojással megkenni, tört dióval (vagy mogyoró/mandula) megszórni, 180-190 fokon kisütni. Utána lekvárral megkenni az alját, rátenni a tetejét.

Bocsi a nem túl magyaros fogalmazásért, így volt kiírva és lusta voltam átfogalmazni :P

2010. jan. 8. 17:10
 2/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, ki fogom próbálni! :)

Elképzelhető, hogy az ischler krémjét kihagyom, mivel mi abba is lekvárt szoktunk tenni (meggy). :)

Majd megírom, hogy milyen lett!

2010. jan. 8. 17:24
 3/9 anonim ***** válasza:
47%
az igazi islertésztában van dió is:)
2010. jan. 8. 17:47
 4/9 anonim válasza:
szia.én már próbáltam más fajtát is de ezt amit most leírok karácsonyra kaptam a szomszédasszonytól és nagyon finom puha lett.... tehát:10dkg vaj 10dkg rama 15dkg cukor 1 vaníliás cukor 1 teáskanál szódabikarbóna 1tejföl-kicsi dobozosnak megfelelő mennyiség- 1 citrom héja és leve 1evőkanál méz és annyi liszt amennyit felvesz-azt hiszem majdnem fél kg vagy egy kicsivel több is...- összegyúrod és utána hagyod egy jó órát pihenni és ezek után a többi meg már adott:) jó sütést
2010. jan. 8. 17:51
 5/9 anonim válasza:
17:51es vagyok tojás nem kell bele-ezt csak azért írom mert én felhívtam a szomszédasszonyt h biztosan rosszul írta le h nincs benne tojás de nem....valóban tojás nélküli
2010. jan. 8. 17:53
 6/9 A kérdező kommentje:
Nektek is köszönöm, majd versenyeztetem a sütiket :D
2010. jan. 8. 17:55
 7/9 A kérdező kommentje:
Még egy kérdés: Az elsőhöz tuti nem kell semennyi Rama??
2010. jan. 17. 14:31
 8/9 anonim ***** válasza:

Szia! NEkem van egy! Nagymamam receptje. NAgyon finom es omlos. A legjobb ha egy nappal elobb el kell keszinteni....

elkuldom a linket ahol megtalalod a receptem. :)

[link]

2012. nov. 29. 13:41
 9/9 A kérdező kommentje:
Neked is köszönöm! :)
2013. márc. 22. 14:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!