Ki tud ilyet küldeni? Igazán finom linzer receptet keresek.
Nagymamám ischlere (kakaókrémes):
Tészta:
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 citroma leve vagy 2 evőkanál citromlé
50 dkg sima liszt
Ezeket összegyúrni, hűtőbe rakni. Utána fél cm - 3 mm vastagra nyújtani, köröket szaggatni belőle, világosbarnára sütni.
Krém:
3 egész tojást, 6 evőkanál cukrot és 1 evőkanál lisztet gőz fölött sűrűre főzni (sokáig tart és csak óvatósan, lassú tűzön lehet hogy ne csapódjon ki). Utána ha kihűlt, 20 dkg vajat és 2-3 evőkanál kakaót kell belekeverni.
Máz:
10 dkg étcsokit, 10 dkg vajat és 1 evőkanál olajat gőz fölött megolvasztani.
A tésztából a karikákat a krémmel kettesével össze kell ragasztani, és a felső karikát a mázba mártani, hagyni dermedni.
Váncza-féle linzer (tesóm szokta csinálni):
Tészta:
15 dkg cukor
35 dkg liszt
2 egész tojás
késhegynyi törött fahéj
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1-2 evőkanál tejföl
Ezeket összegyúrni, ha túl lágy, hűtőbe rakni. Fél cm vastagra kell nyújtani, korongokat szúrni belőle (fele sima, fele lyukas formával). A tetőket (a lyukasak) tojással megkenni, tört dióval (vagy mogyoró/mandula) megszórni, 180-190 fokon kisütni. Utána lekvárral megkenni az alját, rátenni a tetejét.
Bocsi a nem túl magyaros fogalmazásért, így volt kiírva és lusta voltam átfogalmazni :P
Köszönöm szépen, ki fogom próbálni! :)
Elképzelhető, hogy az ischler krémjét kihagyom, mivel mi abba is lekvárt szoktunk tenni (meggy). :)
Majd megírom, hogy milyen lett!
Szia! NEkem van egy! Nagymamam receptje. NAgyon finom es omlos. A legjobb ha egy nappal elobb el kell keszinteni....
elkuldom a linket ahol megtalalod a receptem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!