Hogyan kell csinálni a tojásos levest?
A negyedik hozzászólóval hasonlóan készítem,de vöröshagyma helyett fokhagymát teszek és még teszek bele babérlevelet is. Viszont nem őrölt köményt használok, hanem kipattogtatom a forró zsiradékon az egész szemeket.Ha van itthon csipet tárkonyt is teszek bele.
Az utolsó hozzászólást nem szeretném leszólni, mert bizonyára úgyis finom, de az már az nem tojásleves.
Hozzávalók:
# 3 db tojás
# 1 kis fej vöröshagyma
# 2 evőkanál tejföl
# ecet
# vegeta
# fokhagyma
# szegfűbors
# feketebors
# köménymag
# pirospaprika
Elkészítés: 3 evőkanál olajon kissé megpirítasz 1 teáskanál lisztet, majd szórsz rá 1 teáskanál pirospaprikát. Tűzről leveszed, folyamatos keverés közben felengeded kb. 1 liter hideg vízzel. Tea-tojásba teszel 1 kis gerezd fokhagymát, 1 szem szegfűborsot, 10 szem feketeborsot, 1 teáskanál köménymagot. Ezt a vízbe teszed. 1 kis fej vöröshagymát és 1 evőkanál (csapott) ételízesítőt forralj bele kb. 15 percig, majd keverj bele 2 evőkanál tejfölt, és ha ismét forr a leves, 3 tojást felversz egy tálkába (kissé megsózod) és bele csurgatod a levesbe. A lángot itt már el is zárhatod a leves alatt. A végén egy teáskanál ecettel ízesítheted.
Hozzávalók: liszt, olaj, só, pirospaprika, tojás, köménymag, csepp ecet
Elkészítés: 1 evőkanál olajból és lisztből hígabb rántást készítünk. Hozzáadjuk az apróra tört fokhagymát és pár szem köménymagot. Aranybarnára pirítjuk a lisztet, hozzáadunk 1 teás kanál pirospaprikát és felöntjük kb. 1 liter vízzel. összekeverjük. Sózzuk és felforraljuk. Ekkor beleöntünk egy felvert tojást, egy-két csepp ecetet és kevergetve még néhány percig főzzük. Ha kell még ízesítjük. Pirított kenyér vagy zsemlekockával vagy csak önmagában is finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!