Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell csinálni a tojásos...

Hogyan kell csinálni a tojásos levest?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 27. 08:46
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
2009. ápr. 27. 09:39
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
A csurgatott tojásleves:Kevés rántást csinálok,fölöntöm vizzel megvárom hogy felforjon.Fölverem a tojásokat mintha rántottát csinálnék,és lassan bele öntöm,közben kevergetem,hogy a tojás nem álljon össze.Ízesítés ízlés szerint.Én rakok bele kevés fokhagyma krémet,sót,őrölt köménymagot.
2009. ápr. 27. 09:41
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Én is úgy csinálom, mint a 2. hozzászóló, azzal a különbséggel, hogy én buggyantott tojást rakok bele, így a sárgája egészben marad. Van aki így, van aki úgy szereti, de ízben nincs sok eltérés.
2009. ápr. 27. 09:59
 4/9 anonim ***** válasza:
Csinálok egy vékony rántást úgy, hogy teszek bele egy fej hagymát is. Lehúzom, kicsi őrölt kömény és pirospaprika, vegeta. Felöntöm és sózom. Felfő. Utána elkeverek 3-4 tojást egy pohárban, beleöntöm és ezen kívül ütök még bele egészben is 3-4 darabot. Óvatosan kavarom, készre főzöm. Én így... :)
2009. ápr. 27. 13:04
 5/9 anonim ***** válasza:
40%
1 fej vöröshagymát, krumplit, sárgarépát elkezdesz főzni, sóval, pirospaprikával, köménymaggal (ez nagyon fontos), petrezselyemmel. Amikor puhára főttek a zöldségek, felvered a tojást (sózd is meg), majd csurgasd a levesbe. Én nem szoktam rá rántást tenni.
2009. ápr. 27. 13:26
 6/9 anonim ***** válasza:
78%

A negyedik hozzászólóval hasonlóan készítem,de vöröshagyma helyett fokhagymát teszek és még teszek bele babérlevelet is. Viszont nem őrölt köményt használok, hanem kipattogtatom a forró zsiradékon az egész szemeket.Ha van itthon csipet tárkonyt is teszek bele.

Az utolsó hozzászólást nem szeretném leszólni, mert bizonyára úgyis finom, de az már az nem tojásleves.

2009. ápr. 27. 14:44
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Hozzávalók:

# 3 db tojás

# 1 kis fej vöröshagyma

# 2 evőkanál tejföl

# ecet

# vegeta

# fokhagyma

# szegfűbors

# feketebors

# köménymag

# pirospaprika

Elkészítés: 3 evőkanál olajon kissé megpirítasz 1 teáskanál lisztet, majd szórsz rá 1 teáskanál pirospaprikát. Tűzről leveszed, folyamatos keverés közben felengeded kb. 1 liter hideg vízzel. Tea-tojásba teszel 1 kis gerezd fokhagymát, 1 szem szegfűborsot, 10 szem feketeborsot, 1 teáskanál köménymagot. Ezt a vízbe teszed. 1 kis fej vöröshagymát és 1 evőkanál (csapott) ételízesítőt forralj bele kb. 15 percig, majd keverj bele 2 evőkanál tejfölt, és ha ismét forr a leves, 3 tojást felversz egy tálkába (kissé megsózod) és bele csurgatod a levesbe. A lángot itt már el is zárhatod a leves alatt. A végén egy teáskanál ecettel ízesítheted.

2009. ápr. 27. 14:46
 8/9 anonim ***** válasza:

Hozzávalók: liszt, olaj, só, pirospaprika, tojás, köménymag, csepp ecet

Elkészítés: 1 evőkanál olajból és lisztből hígabb rántást készítünk. Hozzáadjuk az apróra tört fokhagymát és pár szem köménymagot. Aranybarnára pirítjuk a lisztet, hozzáadunk 1 teás kanál pirospaprikát és felöntjük kb. 1 liter vízzel. összekeverjük. Sózzuk és felforraljuk. Ekkor beleöntünk egy felvert tojást, egy-két csepp ecetet és kevergetve még néhány percig főzzük. Ha kell még ízesítjük. Pirított kenyér vagy zsemlekockával vagy csak önmagában is finom.

2009. ápr. 27. 14:47
 9/9 anonim ***** válasza:
26%
Már bocs, de mi, ha nem tojásos leves? A tojásos leves úgy lehet tojásos leves, ha úszik a zsírban, meg a vegetában? Panelszokás. Szerintem meg az nem tojásos leves, csak valami zsíros lötty.
2009. ápr. 27. 14:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!