Mivel tölthetném a palacsintákat? Már unom a szokványos töltelékeket.
Kókusz krém :
2 tojás sárgáját 2 evő kanál lisztel ,keverj simára ,ha van otthon 5dl kókusz tejed ebből föz puding sürüségü krémet ,amikor félig besürüsödött akkor szorj bele kb 15-20 dkg kókusz reszeléket: Ha nincs kókusz tejed a sima is jó : Ilyenkor áztasd a sima tejbe a reszeléket: Rumos csoki máz a tetejére : Nagyon finom :
-tejszínhab+idény gyümölcs
-reszelt alma+cukor+citromhéj
-reszelt alma+fahéj+szegfűszeg+van.cukor
-szilva, kissé felfőzve cukorral, kis vízzel (vagy rummal), fahéjjal
-citrom leve+cukor
-méz
-kakaó+sárgabarack lekvár
-lime leve+héja+cukor
Nálunk a kedvenc: a túrót összekeverem egy nyers tojással, cukorral, vaníliás cukorral, aztán ebbe savanykás baracklekvárt forgatok. Nem szoktam teljesen összekeverni, ilyen "márványos" mintája van a tölteléknek, így meglepetés, hogy épp túrósabb vagy barackosabb falat kerül az ember szájába. :)
- feketeerdős palacsinta: tejszínhab+meggybefőtt
- vaníliás krémtúró
- csokipuding+banándarabok
Több nem jut eszembe így hirtelen, de most megyek palacsintát sütni. :D
- reszelt dió+csokiszósz tetejére t.hab
- mák/dió és méz
- vaníliapuding+lekvár
- túró+lekvár+kakaó - apa specialitása
- kakaó/nutella+tejszínhab
- tejföl+sajt
- tejszín+sonka
- húsos, tejfellel a tetején
Papa mindig így csinálta:
- palacsintába túró, v. lekvár esetleg kakaó, sorban tepsibe rakni (egymás mellé)
- tetejét megkenni bőven tejföllel, és meglocsolni mézzel
- tíz perc környékére sütőbe tenni - míg a tejföl megpirul
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!