Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell azokat az amerikai...

Hogyan kell azokat az amerikai filmekből ismeretes pancake-kat (palacsintákat) elkészíteni?

Figyelt kérdés
Azokat a kis köralakú palacsintákat értem ezalatt, amit olaj nélkül sütnek (ha jól tudom), és nem is olyan az állaga, mint annak, amilyet itt Magyarországon készítünk. Mi a receptje annak? Valaki tud segíteni? Azok véleményét várom, akik kipróbálták már!
2010. okt. 1. 18:55
 1/6 anonim ***** válasza:
Én is kiváncsi lennék....megkostolnám szivesen...bár nem értem az amerikai filmekben munkába indulnak és elötte a gyerekeknek már hajnalban palacsintát kevernek be??))
2010. okt. 1. 19:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
2010. okt. 1. 19:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
Köszi!!
2010. okt. 1. 19:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
Én is köszönöm, holnap ki is próbálom :)
2010. okt. 1. 19:20
 5/6 anonim ***** válasza:
Seperc alatt kesz van a palacsinta, mert vannak palacsinta porok, amihez tejet/vizet adsz es megsutod, de persze nem eszunk minden reggel palacsintat:)
2010. okt. 1. 23:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Én ezt a receptet használom, és mindig jól sikerül:

2 csésze liszt

1 cs. sütőpor

3 evőkanál cukor+1 cs. vaníliás cukor

egy bő csipet só(kb. fél mokkáskanál)

2 tojás

1,5 csésze tej

2 evőkanál vaj (én a tejben szoktam felolvasztani)


Robotgéppel összekutymolom a hozzávalókat (kb. 2 perc), pihentetem 5 percig, és sütöm. Arra érdemes vigyázni, hogy kis lángon süljön. Akkor nem ég meg, és van ideje átsülni a vastag tésztának. Én szoktam gyümölcsöt tenni bele, mégpedig úgy, hogy elkezdem sütni a palacsintát, és a felülre eső felébe -ami még nyers- banánkarikákat, vagy bármi más gyümölcsöt nyomkodok. Ez sütés közben kicsit lejjebb merük, és mire fordítom a tésztát, már a palacsinta belsejében van. Így nem ég meg, hanam belesül a tésztába.

Lehet tálalni juharsziruppal, aki szereti. Én szoktam csinálni csokiszószt, mert nálunk az a sláger.

Fél csésze holland kakaópot elkeverek egy csésze kristálycukorral, és fél csésze tejszínnel. Kis lángon összeforralom, lehúzom a tűzről. Elkeverek benne fél ek. vajat, és fél dl. rumot (de bármi más, éppen kéznél lévő alkohol is jó)

Tényleg nagyon finom, és nagyon laktató. Jó étvágyat hozzá:)

2010. okt. 2. 05:51
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!