Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Le kell szedni azt a fehér...

Le kell szedni azt a fehér habot ami főzés közben keletkezik? Pl mikor a babot főzöm, vagy más hüvelyeseket.

Figyelt kérdés
Valaki azt mondja, hogy azt le kell szedni, mert nem egészséges, de én nem szoktam.Meg ilyen hab keletkezik akkor is ha kocka levest főzök.Szerintetek?
2009. ápr. 23. 15:01
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
55%
Képzeld, az én végzettségem pedig szakács!Én bizony ahány helyen voltam, mindenhol leszedték a húslevesről a habot! No? Mindenki saját ízlése szerint csinálja, nem tudom ezért miért kell lepontozn!
2009. ápr. 24. 14:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/16 anonim ***** válasza:

Hát akkor kedves szakácsok konyhatündérek próbáljátok meg,hogy nem szeditek le a húsleves habját,és meglátjátok sokkal ízletesebb lesz.A hab nem marad rajt,elfől.

Én egészen addig leszedtem,amíg az anyósom 98 éves nagynénje tanácsára rajt hagytam,Ő amióta főz így csinálja,márpedig ennek több ideje mint amióta én vagy ti főztök.És lám,valóban ízesebb lesz úgy.Azt pedig,hogy a csontot amit azért teszek a levesbe,hogy ízt adjon neki,és pont amikor főni kezd és kifő a jó íze akkor mossam meg,hát ekkora marhaságot....SSSS

Aki nem szereti főzzön zöldséglevest csont hús nélkül.

2009. ápr. 24. 15:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/16 anonim ***** válasza:
75%

Mindenki másképp szereti, készíti, ahogy az anyukájától, nagymamájától hallotta, látta, tanulta!

Én inkább leszedem!

(lehet lepontozni)

2009. ápr. 24. 15:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/16 anonim ***** válasza:
63%
Bocska én nem azokra gondoltam akik leszedik a habot hanem én vagyok az aki még a velőscsontot át is mossa és ezért engem pontoztak le!Különben akinek nem inge........Én nem akartam senkit megsérteni,de ha úgy alakult akkor mindenkitől bocsi!!!!!!!!!!!!!
2009. ápr. 24. 16:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/16 anonim ***** válasza:
74%
Én is inkább leszedem, mert előfordult már a főzés során, hogy beforrt és bizony úszkáltak benne barnás darabok csak cérnavékony, de gusztustalan. Azzal sem értek egyet, hogy a habbal az ízét leszedjük, hiszen még, amikor csak éppen felforr a víz, a lé, ilyen rövid idő alatt nem főlhet ki a húsból, csontból semmi íz. Mert ugye mennyi idő is kell egy jó húslevesnek? Kb. 4-5 óra.Egyébként mindenki úgyis úgy csinálja,ahogy meg van róla győződve, ízlések és pofonok...
2009. ápr. 29. 09:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/16 anonim ***** válasza:
63%
Az előbb lehagytam, hogy természetesen babról, vagy más hüvelyes, de egyéb levesekről sem kell leszedni,az felesleges.
2009. ápr. 29. 09:59
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!