Birsalma befőtt SOS, please?
Sosem raktam még el, de a fa roskadásig van a kertben és itt lenne az ideje!
Nagyon könnyű recept kellene, nem találtam a googlen jót!Esetleg olyat, amit nem kell dunsztolni se gőzben, se száraz gőzben!Tud valaki olyat?
Ha nincs olyan fajta, akkor adagokat pontosan, ha tudtok.
Nincs akkor lábasom, amiben ki tudok főzni több üveget egyszerre, azért kellene olyan recept, amit nem kell a végén gőzölgetni!
Köszi előre is!
dunsztolni mindent kell, hacsak nem akarod tele tömni tartósítóval.
és gőzölheted a sütőben.Én pl. nyitva beteszem a betöltött üvegeket a sütőbe (kis vizet teszek alá a tepsibe) és megvárom amíg forr. akkor kiveszem, lezárom, szárazdunsztba teszem. Nekem 9 üveg elfér a sütőben egyszerre.
Ja, lekvárt is lehet belőle, én mondjuk nem szeretem. De ha sok van, elmegy... Jó sűrű lekvár lesz, keverni kell, le ne égjen... Süteményekbe, ahova mondjuk a baracklekvár túl híg, egy birsalmalekvár tökéletes lehet! Néha zserbóba is teszek, vagy kiflikbe.
Egyébként én a birsalma KOMPÓTOT
SZÓVAL FOLYT:
Egyébként én a birsalma KOMPÓTOT szeretem, ilyen azonnali fogyasztásra... Van, hogy kétnaponta főzök. Csak megtisztítom, felkockázom, szegfűszeg és víz rá, aztán isteni illatok és ízek lesznek... Ezt szoktam vacsizni, és így elég jól elfogy, nem kell befőzni. :-))
Kedves utolsó! Igen, erre gondoltam én is, csak nem vagyok biztos benne, hogy kell e utána még gőzölni és majd csak azután száraz dunsztba rakni!!!! Ha csak szárazba kell, az úgy nagyon tuti! És szalicilt vagy nátrium benzoátot tegyek bele?
Lekvár is jó, de abból elég nekem egész évre egy üveg, nem vagyok lekváros, inkább kompótos, és télen azért néha jól esne egy pörkölt mellé megenni.Csak annyira bizonytalan vagyok ilyenben, meg a sok pepecs munka és az izgalom rá, hogy vajon elrontom e és akkor kárba vész az a sok minden, amit bele raktam!!!!
Nem kell már utána gőzölni,csak ruhával leteríteni a kész üvegeket.
Én nátrium-benzoátot használok, mert szalicilérzékeny vagyok. Egyébként mind a kettő jó. Elvileg a cukor tartósít, de én mindig teszek bele egy kevés tartósítószert.
Pont ma tettem el. Egy részét folyékony édesitőszerrel, egy részét cukorral Pár darab pici üvegest is csináltam, amibe nem tettem tartósítót, mert az az unokámé lesz.
Rátekertem a csavart az üvegre és felfordítottam és igy tettem a szárazdunsztba.
Tehát akkor, hogy mindent jól értettem!
megfőzöm a kompótot ízlés szerint.Amikor már félig megfőtt és rotyog, akkor a birsalmákat leszűröm, üvegbe teszem és a forró levet ráöntöm!majd egy késhegynyi nátrium benzoátot rakok rá!jól rácsavarom a tetejét és fejre állítva száraz dunsztba rakom egy napig!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!