Akik járnak piacra: ti vennétek ott házi sütit?
Ahol anyuék élnek ott van rendes kis bolt és ott házi sütiket árulnak, néha szokott venni.
Amúgy sok az igazság abban, amit írtak, h bele köthetnek, még ha otthon is csinálod..
Az 5let maga jó szerintem! Merre felé laksz??
Sok sikert!
Ahhoz egy kis pékséged, vafógy büféd kell, hogy legyen, mindenféle engedéllyel, meg üzleti tervvel stb-vel. Szóval vállalkozással. Ha megvan, és a sütik illata, kinézete is csábító,akkor miért ne? Még akkor is, ha heti rendszerességgel sütök, főzök, és nem is akárhogy. Kóstolgatni imádok, és kell is az új tapasztalat!
:)
"Amúgy meg, aki lángost vesz, honnan tudja, hogy tiszta, egészséges anyagból van és az olaj, amiben sütötték nem égett már agyonra?"
Nem tudja, tapasztalja, hogy jó-e vagy sem. Ha sem, akkor többet nem megy oda. És ahol kígyózó sorok vannak, általában annyira vacakot nem gyártanak. Nem is ez a lényeg most, hanem az eljárás, ahogy értékesíteni akarsz.
Tehát a lángosozóknak szokott lenni engedélyük, és természetesen vállalkozásuk van. Tudnak nyugtát/számlát adni. Ez nem azért lényeges, mert én a lángos vagy a sütievés közben azt akarom olvasgatni, nem is hobbim a számlagyűjtögetés. Hanem:
Ha bármi bajom lesz, mert mondjuk romlott volt a süti, vagy kétes alapanyagok kerültek bele, akkor valahogy bizonyítani kell, hogy kitől vettem, ha vettem.
A süti még veszélyesebb üzem, mint a lángos. Elég egy kevésbé friss tojás a krémbe (vannak ugye olyan sütik, melyek krémjében nyers tojás/sárgája van), és könnyen szalmonellás lehet a gyanútlan vevő...
Aki rendesen vállalkozásban űzi az ipart, az megbízhatóbb, ezzel is vállalja a felelősséget munkájáért.
Ha egy tepsi rossz sütitől beteg lesz 20 vevő, te már lépsz is le, keresel másik piacot vagy bármit, senki nem tud utolérni. Csak ha próbavásárlással lebuktatnak még a baj megtörténte előtt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!