Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Akik járnak piacra: ti vennéte...

Akik járnak piacra: ti vennétek ott házi sütit?

Figyelt kérdés
Azon gondolkodom mibe tudnék belevágni. Gyesen lévő fiatal anyuka vagyok. Nagyon szeretek sütni-főzni és sok süteményreceptet megtanultam már. Ha kivinnék néhány tepsi friss házi süteményt szombatonként a helyi piacra szerintetek vennének belőle vagy csak leégetném magam? Azért gondolkodtam el, mert a lángososnál nálunk most legalább fél óráig kellett volna sorbaállni, annyian vettek. De én csak süteményt tudok sütni.
2011. szept. 10. 14:10
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
82%

Ahol anyuék élnek ott van rendes kis bolt és ott házi sütiket árulnak, néha szokott venni.

Amúgy sok az igazság abban, amit írtak, h bele köthetnek, még ha otthon is csinálod..

Az 5let maga jó szerintem! Merre felé laksz??

Sok sikert!

2011. szept. 10. 16:00
 12/15 anonim ***** válasza:
82%
14,27es vagyok ismét. Szerintem a lángososnak " kell hogy legyen ENGEDÉLYE ", de szerintem hamar híre megy annak, hogy finomakat tudsz sütni, és amit írtál is, hogy sokan vannak akiknek nincs idejük és házi sütit ennének és Nálad rendelnének. A piacolás meg elég macera.
2011. szept. 10. 16:03
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Ahhoz egy kis pékséged, vafógy büféd kell, hogy legyen, mindenféle engedéllyel, meg üzleti tervvel stb-vel. Szóval vállalkozással. Ha megvan, és a sütik illata, kinézete is csábító,akkor miért ne? Még akkor is, ha heti rendszerességgel sütök, főzök, és nem is akárhogy. Kóstolgatni imádok, és kell is az új tapasztalat!

:)

2011. szept. 10. 17:01
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

"Amúgy meg, aki lángost vesz, honnan tudja, hogy tiszta, egészséges anyagból van és az olaj, amiben sütötték nem égett már agyonra?"

Nem tudja, tapasztalja, hogy jó-e vagy sem. Ha sem, akkor többet nem megy oda. És ahol kígyózó sorok vannak, általában annyira vacakot nem gyártanak. Nem is ez a lényeg most, hanem az eljárás, ahogy értékesíteni akarsz.

Tehát a lángosozóknak szokott lenni engedélyük, és természetesen vállalkozásuk van. Tudnak nyugtát/számlát adni. Ez nem azért lényeges, mert én a lángos vagy a sütievés közben azt akarom olvasgatni, nem is hobbim a számlagyűjtögetés. Hanem:

Ha bármi bajom lesz, mert mondjuk romlott volt a süti, vagy kétes alapanyagok kerültek bele, akkor valahogy bizonyítani kell, hogy kitől vettem, ha vettem.

A süti még veszélyesebb üzem, mint a lángos. Elég egy kevésbé friss tojás a krémbe (vannak ugye olyan sütik, melyek krémjében nyers tojás/sárgája van), és könnyen szalmonellás lehet a gyanútlan vevő...

Aki rendesen vállalkozásban űzi az ipart, az megbízhatóbb, ezzel is vállalja a felelősséget munkájáért.

Ha egy tepsi rossz sütitől beteg lesz 20 vevő, te már lépsz is le, keresel másik piacot vagy bármit, senki nem tud utolérni. Csak ha próbavásárlással lebuktatnak még a baj megtörténte előtt...

2011. szept. 12. 11:25
 15/15 A kérdező kommentje:
Hú, köszönöm a válaszokat. Igazán nem akartam senkit megmérgezni és nem lépnék sehova, de mivel be kell látnom, hogy sok ilye felfogású ember van, ezért tényleg nagyon kockázatos lenne ebbe belefogni! Már le is mondtam róla!
2011. szept. 12. 12:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!