Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Pékektől kérdezem hogy miből...

Pékektől kérdezem hogy miből készül a kenyér?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 21. 20:15
1 2
 11/14 anonim válasza:

Szia! Én élelmiszer eladó vagyok és nem rég tanultam a kenyerekről. A kenyér: Kenyérnek nevezik a különböző kiőrlési fokú búza vagy rozslisztből illetve a két liszt keverékéből, élesztős lazítással 0,5-3,0 kg tömegben előállított sűtőipari termékeket.

A kenyér alapanyagai: liszt, só, élesztő vagy citopan és a víz.

Járulékos anyagok amelyek a kenyér élvezeti értékét növelik. PL: kömény, lenmag, komló.És adalékanyagok.Alkalmazhatnak még enzimeket, malátakivonatot, kémiai adalékokat ( E-számok)

Remélem hogy tudtam segíteni!

2009. ápr. 23. 20:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/14 anonim válasza:

A kenyérben típustól függően van:

- morzsa gátló

- illatanyag

- penész ellenanyag

- kelesztő anyag,

- kiszáradást gátló anyag,

- tartósitó anyag,

- ízesítő anyag,

- Színező anyag, stb.


Természetesen ezek mind bevizsgált és az egészségre nem ártalmas anyagok - állítólag.


De mi a fenének beletenni? Mikor a friss parasztkenyérnél nincs jobb. Én inkább sütök!

2011. máj. 8. 16:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/14 anonim ***** válasza:

"amit aszkorbinsavnak hívnak"


vagy más néven C vitamin, azaz teljesen egészséges, sőt, hasznos a szervezetnek. Bár a kenyérben állományjavítóként funkcionál csak, C vitamin mint vitamin funkciója a magas hő miatt elveszik.



Mondjuk ezt az E számos irományt nem értem: az E számoknak semmi közük ahhoz hogy rákkeltő-e az adott anyag. A C vitaminnak is van E száma vagy épp az aranynak is. Nem lesz attól valami rákkeltő csak mert E számmal fejezzük ki.

Ezt a butaságot valaki elterjesztette, azóta a gyártók újra egyre kevésbé merik az E számokat írni a termékekre (pedig úgy sokkal rövidebb, egyértelműbb, egyszerűbb lenne mindenki helyzete) ehelyett ki kell írni a termékre 3-4-5 nyelven hogy mi van benne, holott néhány számmal leírható lenne.

2015. márc. 5. 14:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/14 E.Judit85 válasza:

Én csakis házi kenyér receptet eszek, amit én dagasztok és sütök. Szóval lentebb olvashatod a nagyüzemi kenyér receptet. Ha a patkányoknál rákot okoz, akkor az embereknél is! Úgyhogy egye meg a kenyerét a pék! Szerintem!



Nagyüzemi kenyér recept



Hozzávalók

— 100 dkg liszt

— Egy csipetnyi benzoil-peroxid, kálium-bromát, hogy jó és szép fehér legyen a liszt. Ám ezeket az anyagokat a patkányok elől jól zárd el, mert nekik rákot okoz!

— 1 evőkanál só

— 4 evőkanál olaj

— 2,5 dkg élesztő

— 7–8 dl langyos víz

— Egy kevés kálcium-propionát, hogy szebben és jobban dagadjon a kenyér.

— Egy kis állati eredetű propionsav, hogy tartós legyen a friss ropogós.

— Végy még egy kevés mesterséges emulgeálószert és nátrium-metabiszulfátot, hogy késleltesd a kenyér öregedését, ám ne csodálkozz, ha asztmád előtör.


Simon Gergely

2016. jún. 15. 21:57
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!