Mit tudtok ajánlani, ha sütögetni akarok valami egyszerűt, de finomat?
nemrég találtam csokis mikróban készíthető süti-receptet, nagyon jó lett ahoz képest hogy tényleg 5-6 perc az egész :)
ha érdekel a recept szólj és leírom
Szia! Én a kevert tésztákat szeretem, gyorsak és egyszerűek.
Pite baracklekvárral
Hozzávalók:
3 tojás
2 pohár cukor
1 cs. vaniliás cukor
2 pohár kefir
1 csipet só
fél pohár olaj
1 cs. sütőpor
3 pohár liszt
baracklekvár
A tepsi kikenéséhez: vaj, liszt
A tetejére: porcukor
A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kefirt, a vaniliás cukrot és 1 csipet sót. Összekeverjük, lassan hozzáadagolva az olajat, és a kanalanként hozzáadott sütőporral elkevert lisztet is. Végül lazitjuk a tojások felvert habjával. Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük. Sűrűn baracklekvárt csepegtetünk bele és 180 C-os sütőben szép barnára sütjük.
Tarka-barka puncspudingos
Hozzávalók a pudinghoz:
3 dl tej
1 cs. puncspuding
2 ek. cukor
A tésztához:
6 tojás
12 ek. cukor
2 ek. liszt
1 cs. sütőpor
1/2 dl olaj
2 ek. kakaópor
A tetejére:
2 dl tejföl
2kk. fahéj
2 ek. porcukor
A pudinghoz a tejben a pudingport a cukorral sűrűre főzzük és hagyjuk kihülni. Addig elkészitjük a piskóta tésztát.
A tojásból 6 evőkanál vizzel, a cukorral a liszttel, a sütőporral a szokásos módon vizes piskótát keverünk.
Ha kész belecsurgatjuk az olajat, és a masszát alaposan elkeverjük.
Zsirozott lisztezett tepsibe beleöntjük a tészta 2/3-át.
A maradékhoz keverjük a kakaóport, és a világos tésztára kanalazzuk. Ezután a hideg, dermedt pudingot is kanalanként a tésztába rakjuk, majd a tésztát előmelegitett sütöben megsütjük.
Mig a tészta sül, a tejfölt a fahéjjal és a porcukorral kikeverjük. A sütőből kivett forró tésztára egyenletesen rákenjük a tejfölös masszát. Ha kihült kockára vágva szeleteljük.
Engem nagyon érdekelne az a mikrós süti...
De, hogy a kérdésre is válaszoljak:
Ha édességre gondolsz, én mindig tartok itthon olyan krémpuding port, amit csak össze kell hideg tejjel keverni és kész. Babapiskótára rá, meggyel nagyon finom. Ha még annyi időm sincs, hogy megvárjam, míg bepuhul a babapiskóta, akkor előtte megforgatom egy kis langyos tejbe/kávéba/kakaóba attól függően, hogy milyen krém van itthon.
szóval a mikrós csokis süti:
4 evőkanál liszt
4 e.k cukor
2 e.k. hagyományos kakaópor ( tehát nem nesquick)
1 csomag vaniliás cukor
3 evőkanál olvasztott vaj vagy olaj
3 evőkanál tej
1 tojás
1 teáskanál sütőpor
tetszés szerint darált dió, csokidarabok, mazsola
sütőport liszttel össze kell keverni, hozzá a kakaót, utána a többit akármilyen sorrendben, jól elkeverni, és egy hőálló tálat( amit kb félig tölt meg a krém, mert feljön) ki kell kenni jól vajjal vagy kibélelni sütőpapírral és 1000 watton 3-3,5 percre betenni, ha alacsonyabb a mikró hatásfoka akkor tovább kell, pl 750watt, akkor 4-5 perc
Az összes nyál összefutott a számban....
Köszi, kipróbálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!