Es hogyan szaritod ki?Mert nekem van egy ilyen illuziom, hogy a kenyer/zsomi az 2-3 nap utan peneszes lesz...De megse, mert nagyimnak sem peneszes!
2009. ápr. 20. 17:58
3/14 anonim válasza:
Nekem se lesz penészes ha magára hagyom. Száraz helyen elvileg nem lesz baja.
De sütőben ki lehet szárítani ha ettől félsz. Meg persze nem kell rá várni sem.
( volt hogy egyik nyáron másnapra penészesek lettek a kenyerek, de azóta sem, nem tudom mitől volt az )
2009. ápr. 20. 18:00
4/14 anonim válasza:
Szabad levegőn szírítva nem penészedik meg. Amikor összegyűlik a megfelelő mennyiség (kifli és zsömle) akkor sütőben teljesen kiszárítom és utána a húsdarálóval ledarálom, nagyobb lyukú szitán vagy tésztaszűrőn átszitálom és a nagyobb szemeket mégegyszer ledarálom és átszitálom.
2009. ápr. 20. 18:02
5/14 anonim válasza:
Mi a kamrában hagyjuk,ott kiszikkad,vagy egyszerűen csak kapunk innen onnan szikkadtat és régi mákdarálón lenyomatjuk:)
2009. ápr. 20. 18:55
6/14 anonim válasza:
Csak a zacskóban penészedik, szabadon nem. Én ha sok van ledarálom húsdarálón. Ha gyorsan kell reszelőn reszelek egy kicsit.
2009. ápr. 20. 19:02
7/14 anonim válasza:
Én a szikkadt kenyeret,kiflit,zsömlét... feldarabolom és száraz helyen szétteritve megszáritom. Vászon zsacskóban összegyűjtöm és száraz helyen tárolom,addig,mig nagyobb mennyiség össze nem gyűlik.
Ekkor diódarálón ledarálom,majd átszitálom tészta szűrőn. A szitában maradt nagyobb morzsákat kávédarálón ledarálom és a többihez keverem.
A kész prézlit egy napig még hagyom nagyobb tálban szellőzni,néha megkevergetem,utána pedig vászon zacskóban száraz helyen tárolom.
Ha sok prézli van otthon,időnként ajánlatos átszitálni,hogy levegőzzön.
2009. ápr. 20. 20:22
8/14 anonim válasza:
Utolsó válaszoló vagyok ismét.
Mikor szétteritve,darabolva szárad a kenyér.zsemle... reggel és este megforgatom.
Igy gyorsabban megszárad.
És még valami: a kész prézlit ne tárold műanyag zacskóban vagy műanyag edényben!
Nekem nagyon bevált a vászon zacsi.
2009. ápr. 20. 20:27
9/14 anonim válasza:
Ha van száraz zsemléd vagy kenyered kiflid akkor daráld le. Valamilyen darálóval. Mamám is ígyszokta:p
2009. ápr. 20. 20:36
10/14 anonim válasza:
Én a maradék kenyeret, zsemlét felszeletelem, tálcára rakom, és 1-2 hétig száradni hagyom. Mikor van időm és kedvem, akkor összedarabolom apróra, berakom a robot gépbe, és addig darálom, amíg kellően apró nem lesz. Eddig műanyag fagyis dobozokban tároltam, és nem volt semmi baja, de előttem írták, hogy az nem jó. Ha megmondaná az illető hogy mi baja lehet, megköszönném.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!