Milyen ételeket csináltok Pataki tálban, és hogyan? Receptet is szívessen fogadok!
Úgyis olyan ritkán írok receptet, álljon itt egy nevenincs sült, a la' én módra.
Borgőzös leheletű sarki hentesnél veszünk egy egész tarját, csontosan. Olajjal, borssal, mustárral kezelve a hűtőben 1-2 napig érleljük.
A húst a csontra merőlegesen ujjnyi távolságokra bevagdossuk, úgy, hogy alul maradjon egy centis vágatlan rész, kvázi kis zsebek képződjenek. Term. ezt is bekenjük a páccal.
A tálat beáztatjuk, és elővesszük a fantáziánkat. A zsebekbe különböző betéteket tuszkolunk, úgy mint hagyma, bacon, máj, gomba, uborka, fokhagyma, gyümölcs(ök), meg a kismaci f.sza.
Ha kész, egy hurkapálcát hosszában átszúrunk a húson, és cukorspárgával a két végét összekötjük, így a betétek nem esnek ki süléskor.Sózunk, ha kell borsozunk.
Némi zsiradékot, és fehérbort aláöntve a (hideg) sütőbe toljuk. Sütési idő 2-3 óra, de ezalatt nincs más dolgunk, mint bölcs Noé-apánk találmányát a rizlinget kóstolgatni, a hozzáillő jéghideg szódával.
Ha megsült, akkor úgy teszünk, mintha valami nagyon nehezet alkottunk volna, és a család elismerő pillantásaitól övezve az asztalra adjuk az étket, hagymás tört krumplival, vagy pürével, idénysavanyúsággal.
A siker garantált!!
Sok mindent készítettem már benne, főleg sülteket, most lusta vagyok leírni őket, de itt az abszolút kedvenc receptje:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!