Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen ételeket csináltok...

Milyen ételeket csináltok Pataki tálban, és hogyan? Receptet is szívessen fogadok!

Figyelt kérdés
2011. szept. 1. 15:26
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Sólet, de liba helyett disznóhússal.
2011. szept. 1. 15:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Beleborítok egy zacsi fagyasztott zöldséget,kicsit megsózom,befűszerezett tarjaszeleteket rá és be a sütőbe.Persze előtte beáztatom a tálat.Köretnek rizs.Nagyon finom.
2011. szept. 1. 18:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 doboszoli ***** válasza:
100%

Úgyis olyan ritkán írok receptet, álljon itt egy nevenincs sült, a la' én módra.

Borgőzös leheletű sarki hentesnél veszünk egy egész tarját, csontosan. Olajjal, borssal, mustárral kezelve a hűtőben 1-2 napig érleljük.

A húst a csontra merőlegesen ujjnyi távolságokra bevagdossuk, úgy, hogy alul maradjon egy centis vágatlan rész, kvázi kis zsebek képződjenek. Term. ezt is bekenjük a páccal.

A tálat beáztatjuk, és elővesszük a fantáziánkat. A zsebekbe különböző betéteket tuszkolunk, úgy mint hagyma, bacon, máj, gomba, uborka, fokhagyma, gyümölcs(ök), meg a kismaci f.sza.

Ha kész, egy hurkapálcát hosszában átszúrunk a húson, és cukorspárgával a két végét összekötjük, így a betétek nem esnek ki süléskor.Sózunk, ha kell borsozunk.

Némi zsiradékot, és fehérbort aláöntve a (hideg) sütőbe toljuk. Sütési idő 2-3 óra, de ezalatt nincs más dolgunk, mint bölcs Noé-apánk találmányát a rizlinget kóstolgatni, a hozzáillő jéghideg szódával.

Ha megsült, akkor úgy teszünk, mintha valami nagyon nehezet alkottunk volna, és a család elismerő pillantásaitól övezve az asztalra adjuk az étket, hagymás tört krumplival, vagy pürével, idénysavanyúsággal.

A siker garantált!!

2011. szept. 1. 19:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Sok mindent készítettem már benne, főleg sülteket, most lusta vagyok leírni őket, de itt az abszolút kedvenc receptje:

[link]

2011. szept. 1. 21:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
Bocsánat, a lényeg lemaradt. Szóval a libát, mivel pataki tálban sül, nem kellett locsolgatni. A sütési idő kb. megegyezik, a sütés vége előtt megnézem, hogy mennyire puhult meg, akkor kicsit meglocsolom, vagy ha már nagyon kevés lé van alatta, kis vizet öntök alá. Ennyi. Nem kell negyvenhatszor locsolgatni, mint az eredeti receptben.
2011. szept. 1. 23:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!