Milyen kajákat tudok nyárson elkészíteni?
ehhez hasonlónk van, csak a miénk kicsit vastagabb:
a szalonna már unalmas csak úgy magába.
ty
Hústűre fűztem, és lábasban sütöttem, de állítólag eredetileg nyárson, szabad tűzön az igazi:
- birkahúst, ha ez nem megy, lehet sertés v. marha is eldarabolod kb. 2 cm vastag, közel 5x5 cm-es kockákra, majd egy éjszakára beleteszed valami mustáros, borsos, csípős pácba, persze megsózva
- sütés előtt először a villára egy db. szalonnát, majd egy fél megpucolt vöröshagymát, utána húzd fel a villára a pácolt húst, és a legvégére egy kb. hasonló nagyságúra darabolt meghámozott krumplit.
Persze lehet fordított sorrendben is, a lényeg, hogy a szalonna és a vöröshagyma íze átjárja sütés közben a húst, és mindezek íze együttesen a krumplit.
Jó sütkérezést!
Mi nagyon sokat sütünk nyárson. Bármit felhúzok rá ami éppen a hűtőben van. Leggyakoribb vegyesbazár: virsli, szalonakocka, hagymakarika, nyers krumplikarika (szigorúan a szalona után), paprika, kolbász. Hidd el, elég lesz belőle egy adag és máris "tele leszel" :-)
Ami még ehhez isteni, ha már grilleztek. Összekeversz: vaj, reszelt sajt, reszelt fokhagyma, friss petrezselyemzöld, só, bors, kevés majonéz. Megkened ezzel vastagon a kenyereket, majd összeteszed a két felét, befóliázod alufóliával és ráteszed a parázsra. Pár perc és kész (amíg a vaj, sajt megolvad) NEM tudok belőle eleget készíteni. Volt, hogy hárman megettünk így egy kg kenyeret.
köszi!
ezt a kenyerest ki fogom probálni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!