Egybesült disznóhús?
Disznóhúst szeretnék sütni egyben és a tálaláskor szeletelni. A disznó melyik részéből süssem és hogyan fűszerezzem?
Köszönöm a válaszokat.
Karaj, comb,tarja...ezek mind jók.
A karajt, ha felszúratod a hentessel, megtöltheted egy szál finom kolbásszal.
A tarját megtűzdelheted sok-sok fokhagymával.
Én a húsokat sertéssült-fűszerkeverékkel szoktam megszórni, jól bedörzsölöm, hagyom állni egy kicsit, aztán be a tepsibe. Teszek alá zsírt, egy kevés vizet, rá fóliát, aztán a zsírjával locsolgatva szép lassan megsütöm.
mindenesetre a fűszerezés után hagyd állni vagy 12-15 órát minimum, hogy átjárja a fűszerezés
fokhagyma + só + rozmaring jó pl - használj friss fokhagymát és rozmaringágakat és azzal tűzdeld meg a húst
a karaj nagyon száraz hús, az szerintem csak kolbásszal töltve jó
a dagadó tölteni jó
a comb és tarja és szűz jó egyben sütni
oldalas is finom lehet, de az csontos és zsíros is kissé
esetleg bőrős malackaraj v comb is finom
ami még finom lehet a mustáros-mézes pác egy kevésbé zsíros húson
zsírosabb húson zsálya
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!