Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tudod hogy kell perecet sutni?

Tudod hogy kell perecet sutni?

Figyelt kérdés

Sziasztok tudnatok nekem olyan igazi perec recepetet irni, egyalatalan lehet olyat otthon is sutni?

Legyszi irjatok homersekletet meg legkeverest meg mindent ami segithet egy kezdot.


2011. aug. 10. 23:35
 1/5 anonim ***** válasza:
Én ezt ajánlom: [link]
2011. aug. 11. 15:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszt! Holnap megprobalom:) Meg irhattok tobbet is.
2011. aug. 11. 23:04
 3/5 A kérdező kommentje:
Hat nem tudom valamit rosszul csinalhattam mert nem lett olyan "igazi" a tesztaja kicsit kenyerszeru lett :(
2011. szept. 30. 15:56
 4/5 anonim ***** válasza:

Próbáld ki ezt a receptet, isteni finom:

50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1 cs. sütőpor, 2 kávéskanál só, 20 dkg reszelt sajt a tésztába + kevés a tetejére, kb. másfél kis doboz tejföl.


A hozzávalókat összegyúrod annyi tejföllel, hogy puha, nyújtható tésztát kapj. Fél cm vékonyra nyújtod, kiszaggatod perec szaggatóval (vagy ha nincs szaggatód, akkor csíkokra vágod, és kézzel formázod a tésztát), felvert tojással lekened, megszórod reszelt sajttal, előmelegített sütőben, sütőpapíros tepsin, 180 fokon pár perc alatt megsütöd. Csak addig kell sütni, míg egy kis színe lesz, ne süssük túl, mert kiszárad!

2011. okt. 3. 18:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
Az utolsó válaszoló vagyok. Azt elfelejtettem írni, hogy ebből a tésztából szoktam sajtos rudakat is sütni. Kisujjnyi vékonyra nyújtom, és csíkokat vágok belőle, lekenem tojással, megszórom sajttal vagy köménymaggal, szezámmaggal, és kb. 10-15 perc alatt megsütöm. A lényeg ennél a tésztánál, hogy nem szabad túlsütni, mert akkor szárazabb, ropogósabb lesz. Ha egy kis színt kap, már lehet is kivenni a sütőből (de azért egyet mindig kettétörök és megkóstolom, hogy megsült-e már). A tésztába lehet keverni különböző fűszereket is, pl. szárított oregánót, bazsalikomot, kakukkfüvet, vagy 2-3 gerezd zúzott fokhagymát, nagyon finom, pikáns íze lesz.
2011. okt. 4. 08:00
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!