Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Bárányt akarunk kemencében...

Bárányt akarunk kemencében sutni, de éjjelre be akarnám pácolni. Milyen pác illik a bárányhoz?

Figyelt kérdés
2011. jan. 13. 21:37
 1/6 anonim ***** válasza:

Wikikönyv:

Bárányhúsok pácolása

A feldarabolt és a faggyútól megtisztított bárányt tegyük egy tálba, csorgassunk rá olívaolajat, reszeljünk rá fokhagymát bőségesen, daráljunk rá borsot és tépkedjünk rá friss rozmaringlevelet, vagy szórjunk rá szárítottat. Sózni nem szabad, mert kipirosodik a hús. Bekenhetjük joghurttal is, de az olívaolajos pác is finoman megpuhítja. Az olajok kioldják a fűszerekben lévő illóolajat, mely az olaj segítségével beszivárog a hús rostjaiba, finoman átjárja az íz a sütésre váró pecsenyét. A bárány pácolásához használhatunk még levendulavirágot és mézet is. Különleges és finom, ha reszelünk rá zöld citrom héjat, majd babérlevéllel, citromszeletekkel fűzzük nyársra. A sütési idő itt is rövid legyen, ha faszénen sütjük, csak 3-3 percig pirítsuk oldalanként, úgy a legfinomabb, ha a közepe rózsaszínű marad.

U.i: a sót tényleg kerüld, a hagymát pedig lehet irdalva a rozmaringal felváltva. Ha kemencében sütöd, akkor a páclé maradhat az alján, sőt, nagyon kellemes aromát ad a húsnak a vége felé hozzáadott szeletelt narancs. A narancshéj kellemes illatot ad neki. Jó kis rose borral jobbat nem is tudok elképzelni.

2011. jan. 13. 22:10
 2/6 A kérdező kommentje:
Koszi a segítséget!:-) Te ezt így gyakran szoktad elkészíteni? A húst sussem egészben vagy felszeletelve? Még soha nemsutottem bárányhúst, és foleg nem kemencében...Ugy hallottam hogy a majoranna is illik hozzá fuszernek.
2011. jan. 13. 22:28
 3/6 anonim ***** válasza:

Szerintem már megsütötted, de a válasz:

Ha kicsi állat volt akkor mindenképp szeletelve, mert különben kiszárad nagyon. Ha nagy volt akkor lehet egyben, de fordíts rajta időnként.

De én egybe csak nyárson szoktam, sütőbe, kemencében mindíg darabolva. Sokkal finomabb szaftja lesz.

Fűszer kérdés: A bárány minden zöld színű fűszert szeret!!! Én én is :-)

2011. jan. 14. 12:25
 4/6 A kérdező kommentje:
Nem nemsutottem még meg, holnap kerul rá a sor. Tobb helyrol hallottam hogy a rozmaring illik rá, de nemtudom most hirtelen hol beszerezni. Max. csak szárítottat.
2011. jan. 14. 13:56
 5/6 anonim ***** válasza:
a rozmaring is zöld, tehat igen. de nagyon erõs illata van, ovatosan. ìrd meg mivel csinaltad, és milyen lett!
2011. jan. 15. 19:42
 6/6 A kérdező kommentje:
Szombaton meg lett sutve a bárányhús, a barátnomtol kaptam rozmaringot, az lett rátéve, azonkívul még olivaolaj, só, bors, fokhagyma és egy kis cirtomlé is.Éjjelre hagytuk állni ebben a pácban. Szerintem finom volt, izlett mindenkinek. Ja, és héjában sult krumpli volt hozzá fogyasztva, az is kemencében sutve. :-) Koszi mindenkinek az otletet!
2011. jan. 17. 10:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!