Bárányt akarunk kemencében sutni, de éjjelre be akarnám pácolni. Milyen pác illik a bárányhoz?
Wikikönyv:
Bárányhúsok pácolása
A feldarabolt és a faggyútól megtisztított bárányt tegyük egy tálba, csorgassunk rá olívaolajat, reszeljünk rá fokhagymát bőségesen, daráljunk rá borsot és tépkedjünk rá friss rozmaringlevelet, vagy szórjunk rá szárítottat. Sózni nem szabad, mert kipirosodik a hús. Bekenhetjük joghurttal is, de az olívaolajos pác is finoman megpuhítja. Az olajok kioldják a fűszerekben lévő illóolajat, mely az olaj segítségével beszivárog a hús rostjaiba, finoman átjárja az íz a sütésre váró pecsenyét. A bárány pácolásához használhatunk még levendulavirágot és mézet is. Különleges és finom, ha reszelünk rá zöld citrom héjat, majd babérlevéllel, citromszeletekkel fűzzük nyársra. A sütési idő itt is rövid legyen, ha faszénen sütjük, csak 3-3 percig pirítsuk oldalanként, úgy a legfinomabb, ha a közepe rózsaszínű marad.
U.i: a sót tényleg kerüld, a hagymát pedig lehet irdalva a rozmaringal felváltva. Ha kemencében sütöd, akkor a páclé maradhat az alján, sőt, nagyon kellemes aromát ad a húsnak a vége felé hozzáadott szeletelt narancs. A narancshéj kellemes illatot ad neki. Jó kis rose borral jobbat nem is tudok elképzelni.
Szerintem már megsütötted, de a válasz:
Ha kicsi állat volt akkor mindenképp szeletelve, mert különben kiszárad nagyon. Ha nagy volt akkor lehet egyben, de fordíts rajta időnként.
De én egybe csak nyárson szoktam, sütőbe, kemencében mindíg darabolva. Sokkal finomabb szaftja lesz.
Fűszer kérdés: A bárány minden zöld színű fűszert szeret!!! Én én is :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!