Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan csináljam a burgonyafán...

Hogyan csináljam a burgonyafánkot?

Figyelt kérdés
A praktika című újság 2007/10 havi számában tök jól le volt írva, csak elvesztettem. Tud valaki segíteni?
2009. ápr. 11. 10:28
 1/3 anonim ***** válasza:

Burgonyafánk

20 dkg burgonya,


12 dkg liszt,


1 tojássárgája


2 dkg élesztő,


3 evőkanál tej,


3 dkg vaj,


só,


olaj



A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, burgonyanyomóval összetörjük. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet összegyúrjuk a tojással, a puha vajjal, az élesztős folyadékkal. Végül összedolgozzuk a főtt burgonyával és a sóval. Letakarva, meleg helyen 1 órát kelesztjük. A tésztát lisztezett deszkára helyezzük, 2 cm vastagra kinyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kb. 3 cm-es átmérőjű korongokat szaggatunk belőle. A tésztát bő, forró olajban kisütjük, de egyszerre csak néhány darabot teszünk a serpenyőbe, mert sülés közben a fánkok megnőnek. Itatósra szedjük, a felesleges zsiradákot lecsöpögtetjük. Mártásos húsok mellé, köretként kínáljuk.

2009. ápr. 11. 12:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Burgonyafánk

20 dkg burgonya,

# 12 dkg liszt,

# 1 tojássárgája

# 2 dkg élesztő,

# 3 evőkanál tej,

# 3 dkg vaj,

# só,

# olaj


A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, burgonyanyomóval összetörjük. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet összegyúrjuk a tojással, a puha vajjal, az élesztős folyadékkal. Végül összedolgozzuk a főtt burgonyával és a sóval. Letakarva, meleg helyen 1 órát kelesztjük. A tésztát lisztezett deszkára helyezzük, 2 cm vastagra kinyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kb. 3 cm-es átmérőjű korongokat szaggatunk belőle. A tésztát bő, forró olajban kisütjük, de egyszerre csak néhány darabot teszünk a serpenyőbe, mert sülés közben a fánkok megnőnek. Itatósra szedjük, a felesleges zsiradákot lecsöpögtetjük. Mártásos húsok mellé, köretként kínáljuk.

2009. ápr. 11. 20:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Hozzávalók:

25 dkg burgonya

30 dkg liszt

2 dkg élesztő

2 tojássárgája

2 dl tej

3 dkg zsír

cukor

sütőzsiradék


Elkészítés:

Az élesztőt egy kiskanálnyi cukorral futtasd meg a tejben. A krumplit főzd meg héjában, majd - még melegen - hámozd meg, s törd át. A lisztet dolgozd össze a krumplival, a tejes élesztővel, a tojássárgákkal, a 3 dkg zsírral és egy kevés sóval. A tésztát nyújtsd ki egy lisztezett deszkán kisujjnyi vastagra, s így keleszd egy órán át. Lisztezett pogácsaszaggatóval vágj belőle kis fánkokat, s azokat - bő forró zsiradékban - mindkét oldalukon süsd pirosra.

2009. ápr. 11. 20:17
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!